În vizită la Lecturi Urbane Mediaş

13 Flares 13 Flares ×

Oamenii buni pe care îi cunosc constituie pentru mine tot atâtea argumente pentru a nu pleca din România. Aceştia sunt de găsit oriunde, indiferent de profesie sau de vârstă şi indiferent de oraşul de unde provin. Zilele trecute am fost la Lecturi Urbane Mediaş unde am găsit atât oameni şi cărţi, cât şi tot atâtea motive de optimism.

Pur şi simplu Mediaş

Mi-am promis în această an să călătoresc prin ţară şi să cunosc pe acei oameni minunaţi care fac Lecturi Urbane în oraşele proprii şi mă bucur că am avut norocul să încep acest turneu afectiv cu oraşul Mediaş. Nu am putut rezista invitaţiei Danielei Toma – responsabilă de medias.orasulciteste.ro şi-mi promisesem să mă duc indiferent de vreme şi de programul aglomerat din ultimele săptămâni.

Am coborât în gară simţind frigul şi ploaia rece care ne-au însoţit în următoarele ore. Evenimentul – programat iniţiat în parcul din Piata Ferdinand – a avut loc într-un pub unde ne-am adunat printre mese, cărţi şi adolescenţi, copii şi părinţi.

Am cunoscut câţiva oameni minunaţi, am stat la poveşti cu un domn care mi-a inspirat câteva articole, am ascultat o tănâră domnişoară recitând Luceafărul, m-am bucurat să văd interes pentru carte şi printre tinerii rătăciţi la celelalte mese şi mi-am promis să revin în acest frumos oraş.

A doua zi, dimineaţa, ne-am pierdut plimbându-ne printre străduţele misterioase şi clădirile vechi purtând amintirea oamenilor cunoscuţi şi a poveştilor aflate într-un oraş în care am călcat pentru prima oară şi pe care nu-l voi ocoli în excursiile viitoare.

Foto: Geanina Balea

P.S.: Am savurat mâncare chinezească în inima Ardealului la Restaurant Zen.

13 Flares Twitter 0 Facebook 13 13 Flares ×

2 thoughts on “În vizită la Lecturi Urbane Mediaş

  1. Marcu Paula

    Nu am apucat inca sa iti spun.Felicitari pentru ceea ce faci.Meriti tot respectul.Pacat ca nu am ajuns la Lecturi Urbane pana acum.

    Reply
  2. Pingback: Ce zice Adrian Ciubotaru despre LU Medias? « Medias Citeste – Lecturi Urbane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *