Iaşul iubeşte teii, Primăria Iași mai puțin

0 Flares 0 Flares ×

Mai jos se vede cum arată acum ceea ce fusese unul dintre cele mai frumoase bulevarde din România.

72782_406380962794486_2086509464_n

sursă foto

Primăria Iași, fără nicio dezbatere publică, a tăiat teii (în jur de 70 de copaci) de pe bulevardul Stefan cel Mare din  pentru a planta în loc salcâmi japonezi. Una dintre motivaţiile pe care le-am citit spunea că “teii blocau vederea monumentelor istorice”, însă nu știu câtă incompetență (e vorba totuși despre un copac-simbol al orașului) sau alte interese se află în spatele gestului (cine știe ce firmă avea nevoie să vândă niște salcâmi japonezi).

Când am citit prima dată ştirea m-am întrebat cum de oamenii nu reacţionează, dar apoi am aflat de iniţiativa Iaşul iubeşte teii care a devenit repede o comunitate a cetățenilor care nu vor să mai înghită prostia autorităților.

iasi

sursă foto

Rezultatul și mai absurd al acestui gest ireponsabil este amenda primită – de 60.000 lei – de la Garda de Mediu, bani care vor fi plătiți de la… bugetul local.Update: Poze din ziua tăierii am găsit aici.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “Iaşul iubeşte teii, Primăria Iași mai puțin

  1. Carmen T

    Adrian, te rog cauta pe net si pune langa fotografia cu salcamii-lu-peste-prajit si o fotografie cu acelasi bulevard dar cu tei…abia atunci pe oamenii care nu cunosc Iasul ii va izbi diferenta in uratenie de acum!

    Reply
  2. miju

    cand am facut o poza cu palatul culturii in fundal nu teii m-au incurcat ci felul in care imaginea era pur si simplu feliata ca un mezel de cablurile si sarmele de peste bulevard. eu alea le-as fi taiat 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *