Haideti şi dumneavoastră în ghiveci din când în când

0 Flares 0 Flares ×

Nu mai auzisem de CeRe – observ că  scriu cu oarecare hărnicie pe blogul propriu – de astă iarnă, de la Gala Premiilor Participării Publice şi nu puţin plăcută mi-a fost surpriza să-i citesc din nou într-un comentariu pe blogul lui Exarhu.

Răzvan Exarhu a scris un articol:  Bine că nu ne împuşcă, să nu ne mai chinuim care se încheie astfel:

Superb e spiritul românesc de solidaritate, care le va permite jurnaliştilor şi bloggerilor să vorbească la nesfârşit despre absurdul din jur. Societatea civilă o arde pe biciclete şi plantează copaci, guvernul e ocupat cu împrumuturile iar şoferii îşi arată degetele în trafic. Hai că suntem isteţi, să zicem merci că nu ne împuşcă, să nu ne mai chinuim.

Un articol-provocare la care Cristina de la CeRe nu a ezitat să răspundă şi bine a făcut:

Ma doare sufletul ca aveti dreptate in cea mai mare masura. Am zile in care imi vine sa vomit cand se inatmpla sa mai aud de nu’s cine, ce pozitie a luat, nu’s ce declaratie solidara cu poporul (ala de sufera nu ala de s-a tampit urmarind tv-ul) a facut vreu w, om al statului. Vreunul din ala de ma reprezinta pe mine, vaca care se duce la vot din respect pentru un drept dobandit in 89 si pentru care mai mor alti oameni prin lume si acum.

Da va rog, nu trantiti cu toata societatea civila la pamant. Ca unii mai lucram sa le demonstram altora ca pot sa-si faca vocea auzita si ca poa’sa tranteasca la pamant vreun w pentru a isi apara cauzele sau dobandi drepturile umile de cetatean.

Ca unii astia lupta cu ei ca sa nu ajunga in pragul pesimismului cronic care vad cu ochi limpezi ca nu vor gasi vreodata vreo Maica Tereza prin stat dar se bucura de lucruri marunte cum ar fi sa participe la organizarea de suturi in fund celor care dorm pe ei atunci cand ar trebui sa fie treji, sa-i amendeze pe cei care ridica masini ca pe cele ale cunoscutilor dumneavoastra, sa-l bage in sperieti pe vreun w (e drept mai mic decat Ba sau Ri sau Na) care uita ca vacile l-au votat. Si nu numai ca ajutam la aceste operatii pe cei care se lasa ajutati dar si strigam in gura mare iaca ca SE POATE! Sezonul este permanet deschis!

Citiţi restul intervenţiei ei urmărind comentariile de la articolul cu pricina.

E un semnal pozitiv şi realist, iar pentru acest lucru ţin să-ţi mulţumesc, dragă Cristina!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

1 thought on “Haideti şi dumneavoastră în ghiveci din când în când

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *