Filme pentru week-end (II)

4 Flares 4 Flares ×

Barney’s Version (2010) – foarte bun, o impresionantă poveste de dragoste. Nu auzisem de film până acum, l-am găsit în lista lui Paul Giamatti, un actor care cred că e subapreciat.

Hugo (2011) – un basm pentru oameni mari regizat fără cusur de Scorsese, mi-a amintit puţin de Amélie. Am pus aici o scurtă scenă.

Headhunters (2011) – filmul care m-a convins că există cinematografie în Norvegia. Acțiune cât cuprinde, răsturnări de situație, lipsit de clişee. Un thriller norvegian care dă clasă producţiilor de peste Ocean.

The Double (2011) – slab, chiar nu era curios ce mai face Richard Gere. Are un twist la final, ideea e bună, dar rezultatul e ieftin rău de tot.

Max Manus: Man of War (2008) – l-am găsit într-un top al celor mai bune filme norvegiene și nu a dezamăgit. E povestea unui sabotor din timpul războiului jucat de Aksel Hennie, unul dintre cei mai apreciați tineri actori scandinavi. Aminteşte de Black Book (2006), un alt film bun.

Unknown (2011) – Sunt un fan al filme americane de acţiune care se petrec în Europa. Liam Neeson nu se face de râs, iar finalul este total neaşteptat.

The Help (2011) – foarte, foarte bun. E plin de haz, are câteva scene emoţionante, e jucat şi e filmat magistral.

Frost/Nixon (2008) – să-mi fie ruşine că l-am ratat până acum. A doua zi după ce l-am văzut, am stat patru ore urmărind un documentar despre Richard Nixon.

4 Flares Twitter 0 Facebook 4 4 Flares ×

2 thoughts on “Filme pentru week-end (II)

 1. richie

  Bune recomandari (exceptand The Double). Mi-am amintit ca trebuia sa vad filmul cu Giamatti si Mindhunters. Bine, trebuie sa fac timp pentru asta.
  Daca tot esti in flama filmelor nordice incearca si Flammen & Citronen, despre lupta de rezistenta daneza.. Seamana cu Max Manus.
  Din titlurile de Oscar eu am vazut azi Albert Nobbs, cu Glenn Close. Musai, cel mai bun rol al doamnei.
  Weekend fain.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *