23 thoughts on “Despre ubicuitatea frustrării (parodie)

 1. andreea

  Mi`ai raspuns subtil la o constatare pt care cautam o explicatie plauzibila de vreo 2 zile incoace. Ce coincidenta…:)
  Parere: nu putem sa ne dorim sa nu fim frustrati. A fi frustrat inseamna a ne dori ceva si a nu avea. Pai, oameni fiind, daca am avea totul, nu vom vrea si mai mult? adica am fi frustrati de ceva. Iar daca am poseda totul (imposibil), nu am mai avea entuziasmul necesar vietii. Asa ca prefer sa fiu si eu frustrata. Acuma depinde in ce cantitati. Mai mari…mai mici…niciodata nule.

  Reply
 2. gabi

  La tine chiar exista conflicte intre Eu si instincte ?
  Ia uite ce zice Freud :
  Actiunile de opozitie ale eu-lui constau in : nelinistea fata de destinul propriu; stradania de a fi preamariti; nevoia de a dobandi prestigiu; nevoia de a creste in proprii nostri ochi; nevoia de idealuri, de aspiratii; aptitudinile de creatie.
  Doua elemente se opun permanent echilibrului Eului nostru, si anume: frustrarea si conflictul.
  Echilibrul eului fata de frustrari si de conflicte depinde de forta acestuia; de capacitatea de a ordona pulsiunile in raport cu fortele interne care se opun; cu puterea de a asmilia constrangerile; de a actiona constructiv in cazul conflictelor.
  Eul TARE – cand energia este capabila sa rezolve conflictele si sa actioneze asupra lumii;
  eul SLAB (cand energia este investita catre mecanisme de aparare – nevroze)
  ……….
  Chiar daca nu te cunosc, sincer…nu inteleg de ce un om care scrie asa frumos, se expune in felul asta…

  Reply
 3. gabi

  Ai completat titlul cu…parodie…
  Asa e mai bine; dar sterge commentul meu, te rog 😀
  Sa ai parte de sarbatori ortodoxe pline de lumina !

  Reply
 4. lola

  Orice societate civilizata produce frustrari, in dezvoltarea ei (e firesc:creste concurenta, pretentiile etc). Frustrarea este ubicua, dar nu se instaleaza in aceeasi masura indivizilor. Un psihic sanatos nu admite frustrarea, stie s-o converteasca in energii care sa-i dea posibilitatea reinventarii a noi drepturi.
  Cat despre fumat, nici un fumator n-o sa spuna ca denota frustrare atata timp cat gaseste placere si normalitate in actiunea lui; poate nefumatorii, care oricum il considera demult old fashion.

  Reply
 5. vorbaretu'

  rosu iti vine perfect!
  ascunde frustrarile si da sentimente de inferioriate celor ce te-au facut sa te simti frustrat.in plus,e o culoare tonica 🙂
  update la gabi: frustrarea nu apare decat atunci cand simti ca cineva iti ia un drept pe care tu IL MERITAI! (vinovatii, conflicte…mai putin aici)

  Reply
 6. Andrei Rosca

  jez: intervin, iata, (ca sa nu dezamagesc) spunandu-va ca daca aveti impresia ca asta e parodie, va inselati amarnic. Parodia e in posesia mea si ma tot gandesc sa postez de vreo 2 zile. E vorba de o incercare esuata de a face acest video. Prin comparatie, ceea ce vedem noi aici ar fi varianta reusita :))

  Reply
 7. 306

  Ce dracu` inseamna arhitip? Ca in dex nu gasii asa ceva.
  Fumatul …e pentru frustrati…si uneori face din nefumatori frustrati. Dragi frustrati nu mai fumati …ca nevestele voastre vor deveni si ele niste frustrate….pt ca la un moment dat tigara nu va mai sta in sus…de la fumat.

  Reply
 8. jez

  mmm…vag…
  cred ca era ceva gen ..plan înclinat folosit pentru lansarea hidroavioanelor de pe sol pe apă
  🙂

  Reply
 9. Ilie Catrinoiu

  Da, da. Mi-a placut filmul asta. Frustrarea e peste tot. In apa, in aer, in bere, in pizza, in tigari, in fete frumoase, in gastrita, in masini; peste tot.

  Dar nu crezi ca in frustrare e si o sansa uriasa a omului?

  Reply
 10. Paula

  foarte bine zis Adrian.Frustrarea o stare care nu ne-o dorim dar care din pacate o capatam .Noroc de analiza gen Freud pentru a mai scapa de frustrare. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *