De ce îmi place Social Media

5 Flares 5 Flares ×

În acest week-end, în timp ce eram la munte cu o altă versiune a noului Ford Focus –1.6 Ecoboost, 150 CP – mi-am făcut timp și pentru o scurtă vizită în Brașov.

În timp ce eram în Piața Sfatului, am pus o poză pe Facebook, Alex Trofim mi-a recomandat să vizitez orașul primăvara, eu am spus că mă interesează deocamdată doar o mâncare caldă, iar Teodora mi-a recomandat imediat un loc prin apropiere numit Bella Muzica.

Eu venisem pregătit, căutasem pe google unde se mănâncă bine în Brașov, îmi alesesem câteva variante de aici (am apreciat articolul pentru că a inclus și tips-uri cu privire la parcare), însă recomandarea Teodorei a venit atât de repede și de natural, încât nu am putut rezista.

Totul s-a petrecut în 10 minute, pe telefon, în timp ce Geanina făcea cărări într-un anticariat.

Restaurantul este la subsol, probabil o fostă o pivniță (mi-a adus aminte de Casa Pogor din Iași), iar chelnerul care ne-a condus la masă mi s-a părut cel mai amabil om cu putință. Probabil unul din strămoșii lui inventase această meserie.

La lumina lumânărilor, mesele erau deservite de un buton pe care apăsai și comanda ți se lua în timp record şi nu știam în primele cinci minute că mi se vor întâmpla două lucruri bune:

A fost singurul restaurant unde nu am dus lipsă de pâine. Prietenii știu că am o problemă cu pâinea și angoasa mea eternă e că niciodată nu este destulă pe masă. Când mănânc în oraș mi se întâmplă deseori să termin pâinea din coș (care este mereu prea mic) și apoi trebuie să aștept să chem chelnerul și apoi trebuie să aștept să mai aducă pâine. Nu este plăcut să mânânci cu pauze.
De data aceasta, coșul a fost schimbat pe nesimțite și am simțit că mi s-au citit gândurile:)

Al doilea lucru inedit a fost meniul special de unde putea să alegi muzica pentru tot restaurantul. Nu am apelat la această opţiune, dar am nişte standarde atât de scăzute încât apreciez cel puţin locurile unde muzica nu este dată prea tare, iar posibilitatea să o alegi tu însuţi chiar mi s-a părut o idee bună.

Singurele dezavantaje – trebuie să fie câteva minusuri – au fost lipsa semnalului şi inexistenţa unei reţele wireless. În rest, mâncare bună, servire ireproşabilă, preţuri decente, cam de-o campanie pe bloguri.

Revin la întrebarea din titlu: de ce îmi place Social Media? E simplu, pentru că livrează. Aduni timpul investit, strângi poveştiile şi avantajele şi realizezi că eşti mereu în câştig. E vorba despre Thank You Economy, iar la această idee cu siguranţă voi reveni.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 Flares ×

5 thoughts on “De ce îmi place Social Media

 1. gadjodillo

  E foarte ciudat că pui în aceeaşi ecuaţie, la stînga egalului, “timpul investit”, “livrează”, “profit” şi la dreapta disponibilitatea oamenilor de a ajuta, de a împărtăşi celorlalţi ce ştiu sau ce le place…

  Reply
 2. gadjodillo

  da… ce să zic, tocmai termenii ce ţin de economic mă sperie. e drept că, prin manualele sau cărţile de rentabilizare a timpului petrecut în social media, they do make sense, but still…

  Reply
 3. Oceanic Club

  Hello! Scuze pentru off-topic. Dacă sunteți abonat Orange, puteți susține demersul nostru pentru salvarea animalelor aflate in dificultate trimițând un mesaj SMS cu textul DELFIN la numărul 8830. Astfel donați 3 (trei) euro (toate taxele sunt incluse) pentru desfășurarea acestui program. Multumim!
  Mai multe pe: http://oceanicclub.wordpress.com/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.