Cum se schimbă lumea

0 Flares 0 Flares ×

Urmăresc de ceva vreme Russia Today site -, nu l-am găsit nici mai obiectiv, nici mai subiectiv decât, să zicem, Fox News (care este republican aproape pe faţă) sau CNN, însă nu mică mi-a fost mirarea să văd cum un site american foloseşte materiale video de pe Russia Today pentru a descrie anumite evenimente ce ţin de probleme domestice americane.

Dacă un grup de americani, neîncrezători în mainstream media, apelează la relatări ale televiziunilor străine – în cazul de faţă, o televiziune rusească, atunci poate nu trăim într-o lume chiar atât de unipolară.

Apropo de asta, uitaţi-vă la sondajul de mai jos:

russianpoll.jpg

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Cum se schimbă lumea

 1. Sorin Tudor

  Eu cred ca sondajul arata ca, in esenta, lumea nu se schimba (era la fel de valabil acum cativa ani, este valabil astazi, va fi la fel de valabil peste cativa ani. Si, cu intrebarile adaptate, ar fi la fel de valabil si pentru rusi).

  Reply
 2. protest

  Veniti alaturi de noi!
  Miting anti-PROTAN

  Marti, 9 septembrie, intre orele 9 – 11, Asociatia pentru Calitatea si Dezvoltarea Vietii si ziarul ring organizeaza in fata sediului Ministerului Mediului un miting de protest. Am avut pana acum zeci de cereri ramase fara raspuns, numeroase scrisori si petitii ignorate. Este momentul sa transmitem un semnal.

  Data de 30 septembrie ar trebui sa fie ultima zi in care zeci de mii de bucuresteni, semnatatri ai petitiei anti –protan, sa mai aiba de-a face cu aceasta bomba ecologica. Tocmai pentru a da un semnal clar in ceea ce priveste hotarirea societatii civile de a nu mai tolera o noua musamalizare a acestei afacerii a mortii, care ascunde in spatele ei numeroase interese politice, este momentul sa fim uniti. Este vorba de sanatatea a zeci de mii de bucuresteni. Ajunge. Impreuna sintem mai puternici.
  Trebuie sa aratam ca un mediu inconjurator sanatos si o companie responsabila social nu sunt elemente de lux, ci drepturile noastre ca cetateni.

  Fiti alaturi de noi, marti, intre orele 9 -11 in fata sediului Ministerului Mediului.
  Sintem foarte aproape de momentul in care numai impreuna putem inchide aceasta fabrica a mortii.
  Renunta la doua ore din viata ta pentru… a cistiga o viata sanatoasa.

  Reply
 3. Adrian Ciubotaru Post author

  Sorin, in 2001 Rusia nu era imaginată de mulţi ca fiind “duşman”, iar inainte de 9/11, puţini americani auziseră de Al-Qaeda.
  Procentele se schimbă, duşmanii se schimbă. A revenit Rusia (am impresia că e destul de provocată), în curând va apare şi China etc.

  Reply
 4. jez

  @protest

  esti sigur ca acest protest va rezolva ceva? e ca o picatura intr-un ocean.
  Este necesara o miscare mai de durata si mai bine organizata 😉

  stau in sudul Bucurestiului. Ma deranjeaza si vecinul care crede ca daca are curte poate sa afume un cartier intreg cand face mici pe canicula, si mirosurile absolut insuportabile ce vin fie dinspre Glina, fie de la centrul de ecarisaj din apropierea autostrazii soarelui.

  eu cred ca proteste au rost doar in cadrul unor miscari mai ample.
  poate ma insel

  dupa ce am vazut Erin Brockovich am inteles ca poti invita un domn (sa zicem…Cristi Burci?) la o intalnire relaxata la o terasa de fite, sa il lasi sa comande o apa plata racoroasa si dupa ce o savureaza linistit sa ii spui “este ca e buna? e din Arges, cam de pe unde ai descarcat dumneata fro 30 de tone de animale moarte. enjoy! cheers!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *