Cinci săptămâni în balon

0 Flares 0 Flares ×


În mod ironic, cu 10 minute înainte de eveniment, eram într-un magazin Orange luându-mi o cartelă cu număr (pentru a nu-mi neglija cealaltă jumătate de agendă). Prinsesem puțină coadă, domnișoara de la ghișeu mi-a spus că trebuie să aștept puțin să mi se activeze bonusul, afară începuse să plouă, iar Alex Negrea era nerăbdător și glumeț:
“Nu e ca și cum întârziem de fapt la un eveniment Orange”

După un sfert de oră totuși ajunsesem în parcul Herăstrău unde două baloane Orange așteptau jurnaliști, bloggeri și curioși pentru un scurt zbor în înălțime.

Mi-am adus aminte de Richard Branson care în Losing my virginity povestește cum a ocolit Pământul în balon și cum era să se prăbușească deasupra Pacificului, însă nu a fost cazul la evenimentul de ieri. Baloanele Orange erau mai mici, iar în nacelă nu se puteau urca decât trei persoane.

M-am înscris cu Alex pe o listă și ne-am făcut loc în nacelă, iar balonul s-a ridicat până la 20 de metri. Interesantă n-a fost atât senzația (frica de înălțime nu mi s-a activat), cât amânuntele pe care i le-am cerut domnului care manevra balonul. Ne-a povestit că recordul său personal cu balonul este de 11.000 de metri, unde statea cu mască de oxigen și unde temperatura era de – 63 de grade. Am aflat de asemenea că balonul nu are un sistem de direcție propriu-zis, iar manevrarea se face în funcție de curenții de aer.
“Hai să prindem curentul de Pitești!”

Care este ideea? În următoarele cinci săptămâni – unul din parteneri este Adevărul care ne-a oferit cartea omonimă a lui Jules Verne – vor porni două caravane Orange din București care se vor opri în 10 orașe din țară: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucuresti, Oradea, Piatra Neamţ, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Dincolo de aceasta, se va organiza un concurs pe Orange România unde, dacă trimiți poze cât mai originale cu balonul Orange, poți câștiga un zbor liber în weekendul 9-10 octombrie.

Poți vedea mai jos experiența zborului din Herăstrău filmat de Alex Negrea sau de mine, însă bănuiesc că pentru cei trei câștigâtori finali senzațiile vor fi extreme.

——-

am pozat și am filmat cu un telefon Sony Ericsson Vivaz
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Cinci săptămâni în balon

  1. Pingback: 5 săptămâni deasupra României

  2. Pingback: 5 săptămâni în balon cu Orange » ARHI

  3. Pingback: Caravana Orange: după 5 săptămâni în balon | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *