Cinci filme de început de an

0 Flares 0 Flares ×

În zilele de final de decembrie și începutul Anului Nou stau cu sau îmi sun prietenii, recitesc pasaje din cărți, scriu în jurnal, îmi fac planuri și nu în ultimul rând revăd filme frumoase.

Am făcut o listă (nu un top) cu filme care conțin toate ingredientele necesare unui nou început de an: inspirație, umor, replici memorabile, muzică de excepție și bună dispoziție.


Little Miss Sunshine (2006) – “o familie de ratați” (după cum o caracterizează fiul lor adolescent pasionat de Nietzsche) care își rezolvă problemele într-o călătorie inițiatică către locul unui festival ciudat de frumusețe unde va participa fiica lor mai mică.

Billy Elliot (2001) – la suprafață povestea pare simplă (un puști care dorește să devină balerin, iar nu boxer, cum și-ar fi dorit tatăl său care este miner), însă e un film care te răscolește, lăsându-ți la final o stare de bine.

Happy-Go-Lucky (2008) – o femeie atât de optimistă și binedispusă încât exasperează și creează situații comice, cu tâlc. Un Idiotul color în stil englezesc.

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001) – un film complex și haios care dacă ar avea nevoie de o prezentare, înseamnă că ai trăit până acum pe o altă planetă.

La vita è bella (1997) – e un film pe care l-am lăsat la final pentru că îl revăd de obicei în preajma Crăciunului, însă merge și în această perioadă căci nu-i niciodată prea târziu sau prea devreme să realizăm că we are the stories we tell ourselves.
Desigur, lista poate fi completată.

La Mulți Ani!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

14 thoughts on “Cinci filme de început de an

 1. Amelie

  Textul de la “Amelie” este o aroganta complet gratuita.
  De ce nu acelasi text si pentru “Little Miss Sunshine”?

  Toate filmele de mai sus sunt filme de fete sau de vrajit fete.

  Cine nu a vazut “Reconstruction”, e de pe planeta maimutelor. 🙂

  Reply
 2. Zina

  Aş spune că La vita e bella se distinge de departe între celelalte, dacă nu mi-aş da seama că nu avem cum să fim decât subiectivi când vorbim despre creaţii artistice…

  Reply
 3. curs valutar

  Spre rusinea mea nu stiu nici un film ….

  Ia sa le iau sa vad si eu ca sasa is in pana cu aberatiile care le scoy/produc astia in ultima perioada …

  La multi Ani …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *