Chestii deștepte care îți fac viața mai bună

0 Flares 0 Flares ×

Primele tehnologii care au apărut erau cele care prelungeau mâna omului: o piatră șlefuită, o sapă, o sabie. Erau lucruri cu care omul se descurca mai bine, iar acum, după mii de ani, principiul a rămas același: tehnologia ne ajută să ne descurcăm mai bine.

“Nu mă pasionează telefoanele astea noi. Pentru mine, un telefon trebuie să aibă semnal bun și o baterie care să mă țină mult” este o replică pe care o aud din când în când în jurul meu și care mă nedumerește de fiecare dată.

Nu sunt un tip pretențios cu tehnologia, însă din când în când nimeresc să pun mâna pe niște bijuterii fără de care mi-e greu să-mi imaginez că pot funcționa la parametri normali. O mașină bună, un laptop bun, un telefon bun.

Am mai scris despre descoperirea unui telefon bun, însă n-am apucat să exemplific cât de mult s-a integrat în viața mea de zi cu zi și ce noi obiceiuri ciudate am căpătat.

Dimineață îmi verific mailul de pe telefon chiar înainte de-a ajunge la biroul care se află la doi metri distanță.
Când ies din casă îmi iau neapărat căștile cu mine. Am pe telefon un playlist ales după criterii extrem de riguroase.
Când sunt la metrou, neapărat citesc din Google Reader sau din câteva ziare online.
Când mă plimb prin țară, se întâmplă de multe ori să folosesc telefonul pe post de GPS.
Când sunt prin oraș, se întâmplă de multe ori să răspund la un mail de la restaurant sau din stația de metrou.

Mai mult, când sunt la un eveniment, îmi fac mici drafturi pe blog pe care le rescriu apoi când ajung acasă (încă nu mă princep să pun diacritice din aplicația wordpress de pe Android). În plus, să am posibilitatea de a împărtăși lucruri pe twitter și facebook de aproape oriunde mi se pare încă ceva de neimaginat.

Aseară, din nevoie, i-am descoperit o funcție nouă. Doream să îmi transfer niște cărți noi de pe laptop pe ebook reader, însă nu am reușit să găsesc cablul de transfer și am fost nevoit să împrovizez. Am conectat prin wireless telefonul și am transferat de pe laptop cărțile dorite. Am adormit citind una din cărțile lui Jeremy Clarkson cu telefonul în mână (pe landscape).

Și să nu mai spun că au fost zile când mă uitam la documentare online de pe telefon, deja este prea mult. Sunt mici detalii care conturează un tablou în care eu mă simt mai liber datorită unui lucru deștept.

—————-
Acest articol a fost stîrnit de campania pentru Smart BCR, o ofertă de refinanţare care se obţine simplu şi gratuit (oferta o găsești aici) și, pentru că o bancă trebuie să asculte și ce spun oamenii, totul a venit la pachet cu scurt chestionar pe care te invit – dacă ai nevoie de o soluție “smart” – să îl completezi mai jos:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

2 thoughts on “Chestii deștepte care îți fac viața mai bună

  1. Pingback: Campaniile saptamanii 21-27 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.