Chestii atent selecţionate

0 Flares 0 Flares ×

0-1076.jpg

Dincolo de caricatura de mai sus, pozată într-o carte, nu mi-aş putea ierta ziua de azi, dacă nu aş da o melodie genială de la naşu’ Crivăţ:

Şi apropo de melodii ungureşti, ştiaţi că datoria externă a României este de 85 miliarde dolari?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

9 thoughts on “Chestii atent selecţionate

 1. Adrian Ciubotaru Post author

  Tiberiu, de ce nu dai un click pe o informaţie utilă?
  “Dar poate că mulţi nu ştiţi că White Dove, lansată în 1992, e preluată de la o trupă maghiară, care se numeşte Omega şi care a lansat piesa Gyöngyhajú lány în 1969, deci cu nişte ani buni înainte de Scorpions.”

  Scorpions, mai tarziu, a preluat-o cu acordul celor de la Omega.

  Reply
 2. Tiberiu Florea

  OK… greşeala mea, recunosc. Am presupus, din felul în care te-ai exprimat, că n-ai mai ascultat niciodată melodia. Şi cum în general coverurile le fac cei mici după cei mari m-am gândit să-ţi spun de cântecul de la Scorpions, pe care îl ştie mult mai multă lume. Click pe link n-am dat pentru că în general n-am timp pentru a merge dintr-un blog în altul după linkuri, aşa că o fac când după link pare să se ascundă ceva interesant. Şi nu ştiam nimic despre blogul celui care ţi-a recomandat-o care să-mi stârnească interesul. 🙂

  Apropo de caricatură, mie mi se pare la fel de gravă situaţia mult mai răspândită în care se fac acuzaţii de fascism fără să fie cazul.

  Ultimul exemplu, pe care l-am întâlnit azi pe un blog, e:

  “Dulce vis fascist, numele tău e pitzipoanca.org…”

  Reply
 3. jez

  ghici cine o sa plateasca?

  ghici cine a facut contracte paguboase?

  noi nu ne vindem tara. o dam gratis

  Reply
 4. aurelian

  ungurii au cu 56mld. mai mult decat noi la 1/2 din populatia noastra.
  sa ne bucuram ca sunt bagati mai rau in datorii decat noi?

  chestia asta cu datoria externa e nesemnificativa, si cred ca duci in eroare oameni onesti (precum *jez* mai sus) facand-i sa reactioneze la indemnuri de tip comunist: “romania are datorii externe = 0, si hai sa dam mancare pe cartela”.

  pe de alta parte, caricatura e okay 🙂

  Reply
 5. Adrian Ciubotaru Post author

  aurelian, e doar o simplă informaţie, nu e propagandă. Ungurii nu-s mai bagaţi în datorii decât noi, au 56 mld. la un PIB puţin mai mic decât al nostru. Ucraina, Cehia la fel etc. Avem datorii externe comparabile cu ţarile din jur.

  Reply
 6. ruxa

  Sa ai datorii e “cool”. Ala care le-a platit a fost impuscat! Si pentru cei nascuti dupa’89 sau aveati pe atunci 3 ani, nu mai confundati “comunismul” cu pornirea fireasca a oricarei natiuni in a-si proteja interesele (economice).Cand o sa va plece tara de sub fund, cu totul, atunci sa va vad!

  Reply
 7. jez

  Aurelian, pe 10 aprilie 1988 eram intr-o tabara cand profa de rusa ne indemna sa ascultam la radio sau la un difuzor discursul tovarasului presedinte al, general al.. in loc sa ne jucam. stiu ca de draci, l-am dat la maxim, stiind ca ipocrita o sa spumege, dar nu o sa aiba tupeu sa comenteze sa dau mai incet si sa nu se mai auda glasul iubitului conducator.
  atunci am aflat chiar din gura lui ca nu mai aveam datorii. asa si? ma durea undeva, ca la micul dejun tot ceai cu marmelada de mar ne dadea.

  problema mea nu e ca avem datorii dar nu mancam pe cartela, problema mea e ca vom plati ceva ce noi nu am cheltuit in beneficiul nostru, al acestui popor. si nici macar ca voi plati eu, ca nu am cum, va plati si copilul meu si copii copiilor. stii cum e “datoriile nu sunt ale noastre, ci ale urmasilor, urmasilor nostri”
  nu sunt pro comunism, relax, nu sunt cu capu. sper ca nu sunt nici prea naiva…. cat despre onestitate…n-as merge asa departe.. 😀
  te intreb, tie ti-ar conveni sa faci un credit pentru o casa in care sa locuiasca altcineva, iar tu sa platesti 1000 de euro pe luna si copiii tai la fel?? despre ce dracu doamne iarta-ma vorbim noi aici????

  Reply
 8. vorbaretu'

  trupa omega am ascultat-o intodeauna, melodia e veche si foarte frumoasa; in tineretile mele o ascultam de pe un cd (pe repeat) luat cu revista MH, in care rock-ul unguresc era mereu prezent; si cu motiv, sa recunoastem…in versiunea scorpions n-o ascultai inca, dar m-ai facut curioasa…sau poate ca am ascultat-o dar nu m-a convins; pe mine nu ma mai mira nimic…demult.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *