Ce căutăm? Ce preţuim?

0 Flares 0 Flares ×

502329223_5815d7c730La şcoala de vară eco-publicitară Plant Your Brand – unde am fost cu Dan Dumitrescu – discutam la un moment dat cu câtiva participanţi despre poveste, despre ceea ce căutăm noi cu adevărat în viaţă.
Ce caut eu aici şi ce cauţi tu aici?
Cineva spunea ca drama omenirii este ca fiecare avem câte un motiv, însă pe mine mă interesează spaţiul afectiv plin de sens unde motivele tale se întâlnesc cu ale mele şi creează o poveste.

Nu caut bani, nu caut faimă. Eu caut o poveste, mai precis caut povestea. Îmi plac banii, îmi place faima, însă nu le caut în mod direct. Ştiu că ele vin o dată ce începi să-ţi vezi de ale tale.
Succesul este povestea care ţi se întâmplă atunci când pui pasiune în ceea ce faci. Succesul se întâmplă atunci când este ultimul lucru pe care l-ai avea în minte.

Caut povestea pentru că doar în interiorul unei povesti sunt eu însumi. Am nevoie de poveste pentru a-mi oferi un sens propriei vieţi, pentru a oferi mai mult celorlalţi.

Povestea unei vieţi este capacitatea ei de-a transcende timpul, este modul prin care un destin devine memorabil peste secole.
Cu cât am mai multă poveste în mine, cu atât mă comunic mai mult multor oameni, cu atât îmi depăşesc limitele, cu atât îmi desfăşor aripile.

Când voi muri, nu va rămâne cât de simpatic eram sau cât de frumos mă îmbrăcam, însă ştiu sigur că va rămâne povestea pe care mă străduiesc acum s-o împlinesc. Nu ştiu încă dacă eu trăiesc o poveste sau povestea mă trăieşte pe mine, dar simt că trăiesc cu siguranţă timpuri interesante.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Ce căutăm? Ce preţuim?

 1. anka

  m-am gandit si eu la povestea pe care o spui tu aici. si nu imi dau seama in ce masura sau pana cand succesul e povestea. sau povestea e linistea. cat de mult conteaza sa spuna altii povestea ta sau daca e suficient sa ti-o reamintesti tu cu drag. cat poti suprapune aste doua file si, daca nu se suprapun, pe care dintre ele sa o rupi si sa o arunci.
  succesul e de dorit, dar in mod ciudat eu nu mai vreau decat liniste.

  Reply
 2. Più Pio

  Frumos grait-ai. Si-apoi chiar daca nu vei atinge succesul experienta iti e mai pretioasa. Important e sa nu renunti sa visezi. Fie ca povestea visului tau sa-i inaripeze si pe ceilalti.

  Reply
 3. Pingback: Plant Your Brand at Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.