Cărturești: aniversare 10 ani și câteva suprize

0 Flares 0 Flares ×

Carturesti 10 ani
Cărturești
este unul din acele branduri românești pe care le privesc cu o mare simpatie. Este librărie, salon de ceai, cafenea, loc de joacă pentru copii, spaţiu expoziţional şi de multe ori o platformă pentru proiecte culturale (e suficient să menţionez doar Street Delivery), expoziții de artă, ateliere creative sau piese de teatru și proiecții de filme.

Cărtureşti a reuşit performanţa să revitalizeze atât lumea literară, cât şi piaţa de carte. Un spațiu simbolic – atât comercial, cât și non-profit (nu mulți știu că există o Fundație Cărturești) – care a reușit să adune deopotrivă intelectuali, artiști, tineri și bătrâni pasionați de cultură, în general, devenind un punct de inflexiune pe harta unei Românii a normalității.

Îmi declar simpatia mea pentru Cărturești din mai multe motive. Atunci când nu cutreier anticariatele, librăria Cărturești este singurul lor de unde îmi cumpăr cărți. Am participat la evenimente găzduite la Cărturești și colaborând cu ei – prin Lecturi Urbane – am găsit o deschidere rar întâlnită în industria cărții (recent, și cei de la Adevărul au început să se implice activ în această direcţie).

Luni, 22 noiembrie, Cărtureşti împlineşte 10 ani de la înființare, iar sâmbătă, 20 noiembrie, începând cu ora 19:00, suntem așteptați la un eveniment aniversar în cadrul ceainăriei din care nu vor lipsi prăjituri, mere coapte, ciocolată, punch după o rețetă proprie, cooking session, vin și muzică bună.

Mai mult decât atât, librăria Cărturești Verona va fi deschisă sâmbătă până la miezul nopții, iar de la 22:00 cărțile vor avea preț aniversar, cu o  reducere de 20%.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *