Campania zâmbetelor false

0 Flares 0 Flares ×

untitled-16.jpgZâmbetul fals scade imunitatea şi creşte gradul de stres. După concluziile pertinente ale unui psiholog german, mascarea sentimentelor reale prin zâmbet dăunează sănătăţii.

Dincolo de aceasta, practica prelungită a zâmbetului fals dăuneză tonusului, respectului de sine şi, la urma urmei, identităţii proprii. Nu e nevoie să fii moralist pentru a-ţi da seama de riscurile forţării zâmbetului.

Dacă nu este împins cu încredere şi sinceritate, zâmbetul se răzbună pe purtător.

Este un fapt ştiut că într-o campanie, canditaţii slăbesc. Dincolo de turneele prin teritoriu, dincolo de logistica companiei, stresul psihic (cauzat de fortarea anumitor trăsături care ar fi trebuit să fie naturale) îşi spune cuvântul. Cât de greu este să zâmbeşti autentic tot timpul, o ştiu la fel de bine şi agenţii de vânzări şi oamenii politici.

Decât un zâmbet fals, mai degrabă unul lipsă.
Aici este un zâmbet bun, aici este un zâmbet autentic, iar aici este unul fals, rezultatul unui efort.

Ca multe lucruri frumoase din noi, şi zâmbetul nu are nevoie de efortul tău pentru a se manifesta, nu are nevoie de o stare prealabilă de deliberare. Apare sau nu apare.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Campania zâmbetelor false

 1. jez

  la unii politicieni si oameni de afaceri devine reflex. i-am surprins pe unii care “dadeau sa rada”, si apoi realizau ca discutia merge in alta directie si brusc schimbau mimica.
  sunt destul de tari si prezentatorii stirilor: uneori mai e un pic si le mijeste lacrima in ochi, ca la stirea din secunda 2 sa beleasca fasolea intr-un ranjet larg si sa aiba chiar luminita aceea vesel-jucausa in ochi.

  da, ipocrizia dauneaza grav sanatatii. mai ales a celor din jur. mi-e imi provoaca o greata spontana.

  Reply
 2. Corina

  :)) este foarte adevarat… saracii! cator sacrificii se supun doar de dragul alegatorilor! Dar adevarul e ca in ziua de azi, e foarte greu sa gasesti zambete autentice… De cele mai multe ori zambim ca sa imblanzim strainul de langa noi, pentru ca in societatea asta individualista (care este, ca tot e campanie electorala si pt baiatu’ de la sectorul 5), fiecare e pe cont propriu si avem nevoie de cat mai multzi aliatzi… In alta ordine idei, imi place blogul… Uite si un zambilici care sa sustina aceasta afirmatzie:)

  Reply
 3. vorbaretu'

  din pacate, azi, zambetele false nu sunt considerate false, ci “cool”…eventual daca-ti straluceste si un dinte de aur in colti…asa cum cei cu lantul gros de gat si ghiuluri pe degete, coborand din masini mari vin si te trag de gat gata sa te scoata afara pe geam, doar pentru faptul ca la Agip, erai in fata lui…sorry, am deviat putin , dar nu ma pot calma…una peste alta, hai sa incercam sa zambim si fals ca intra in inteligenta noastra de supravietuire…crede-ma nu avem alta sansa; nu am propus compromisuri mari…
  despre aia care ne zambesc de pe panourile publicitare zilele-astea, n-am ce discuta…sunt satula

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *