Adrian Ciubotaru feat. Andrei Roşca (II)

0 Flares 0 Flares ×

Am primit de la redactie şi partea a doua a primei emisiuni indirect, alături şi pe lângă Andrei Roşca.
Ne-au venit câteva idei, ne-am gândit la câteva rubrici şi sunt convins că în curând vom veni cu câteva suprize plăcute, căci trăim nişte vremuri interesante.

Conversatii la o cafea: Adrian Ciubotaru si Andrei Rosca (episod pilot – partea a II-a)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

13 thoughts on “Adrian Ciubotaru feat. Andrei Roşca (II)

  1. m

    foarte interesant. primul lucru serios pe care-l vad la tine. sau aproape…
    propuneri:
    – scoate toata tematica blogging (cum ti-a venit ideea blogului? ce astepti de la un blog? ai accepta comentarii? publicitate? ce diferenta vezi intre jurnalism si blogging? etc., toata lalaiala de gen). iesi din patratica, vorbiti despre orice altceva, e minor narcisic, plicticos si tautologic sa-l aud pe cizmar ca e preocupat de cizme. bun, am inteles, esti cizmar, mai departe!… externalizeaza temele, uita ca esti blogger, sunteti doi tipi la o cafea, e mai interesant ce ganditi – si deloc ce sunteti.
    e o copilarie pe care-o vad la multi, asta, tipi care nu-si revin din faptul ca sunt nu stiu ce
    – continua pe messenger seria de convorbiri audio. ma rog, nu stiu daca s-ar putea, tehnic vreau sa spun… poti conversa in felul asta cu o multime de lume. dar ma gandesc la impedimentul audio, poate nu totdeauna inregistrarea ar fi impecabila… exista caderi, oscilatii, franturi de fraza care se vor pierde, poate si calitate audio deficitara un pic… nu ma pricep, dar in totul, ar putea sa mearga. ar fi vorba de o pereche de casti cu microfon, in principiu… habar n-am daca ar merge
    – lasati tematica libera. daca va propuneti teme, l-ati omorat, sunteti pe un sablon fumat. conversatia libera e ceva nou. un verbiaj incontinent despre lucruri adevarate – e bine, pentru ca treptat veti atinge inevitabil si zonele sensibile.
    – faceti ceva sa treceti pe un ton intimist – habar n-am, stingeti lumina si uitati-va la luna 🙂 uitati de ‘auditoriu, stii,uitati ca aveti un ‘public’, asta ucide intotdeauna totul, nu va mai cautati cuvintele, formulele, topica. uitati de toti sau dati-i naibii… pur si simplu vorbiti, stii.
    – fiti frivoli si acceptati numai teme grave

    Reply
  2. Ovidiu Miron

    Adi, cred ca SUA are de ani buni o atitudine imperialista.

    Doar ca, istoria ne invata un lucru interesant. Si imparatii romani obisnuiau sa strige plini de aroganta: ” Soarele nu va apune niciodata pentru Roma.” .

    Reply
  3. danmarti

    Imi place ce a iesit.Sugestiile lui “m” sunt demne de luat in seama,cu rezerva ideii cu messengerul.

    Tocmai mi-a cazut mai an in mana si-n ureche,un audiobook al lui Patapievici,”Despre scris ,ascultare si imaginatie.”

    Este vorba acolo printre alte cateva chestii care-ti dau vertijuri,de vechea credinta -via Platon si altii- ca prin viu grai transmitem mai mult si mai “viu” in comparatie cu metoda scrisului.

    Am zambit cand va ascultam vorbind despre de unde a venit si pe unde a trecut ideea cu dialogul liber.Cum ziceai,a venit asa,deodata. 🙂

    Asadar sunteti in plina peripatetizare pe web,in fund pe mocheta la etajul n-shpe.Vin si eu.

    Reply
  4. jez

    da, discutia trebuie sa fie libera si atunci nu mai putem vorbi de niste teme, care ar mirosi a premeditare. ideile vin spontan si poti sari de la una la alta, de la un subiect care aparent nu pare a avea nimic in comun cu alt subiect. abordarea insa trebuie sa fie, asa cum sugera si m destul de frusta, de autentica si de lipsita de inhibitii. in mare parte ati reusit sa atingeti tonuri intime, dar probabil va fixaseti deja pe o discutie “serioasa” (cat de cat) si atunci va moderati reciproc – cand gandul zbura, celalalt vira spre drumul stabilit.
    v-ar ajuta mult daca v-ati plimba, dar asta ar afecta calitatea inregistrarii.
    Hurezeanu avea o emisiune cu invitat “Romania lui Emil Hurezeanu” – titlul destul de neinspirat- dar ce era placut era ca isi plimba interlocutorul pe strazile (vechi) ale Bucurestiului, iar ideile curgeau altfel.

    Reply
  5. Blegoo

    Pai… ia sa-mi dau cu presupusul si eu, ca nu costa bani.
    1) Ideea…conceptul de discutie libera intre tine si Rosca mi se pare ceva foarte bun!
    2) Dureaza nitel pana va intrati in roluri.
    3) O discutie libera, care in final este publicata si impartasita publicului, este, prin definitie (ori ar trebui sa fie) “aranjata”, “gandita”, “pregatita”.
    4) Cred ca mediul ales (audio) nu e potrivit cu subiectul.
    5) Cred ca video ar fi fost mult mai bun, fie si numai pentru simplul fapt ca se poate edita mai acceptabil pentru audienta – fade-in, out, wipes, etc. Editarea serveste sa focusezi atentia audientei la punctele principale, ori asta e extrem de dificil de realizat in audio only.
    6) Voi doi reprezentati personalitati distincte, ori asta nu reiese din audio. Deci, blegu’ recomanda video…
    7) Am sa latru pe tema asta la mine pe gloaba, poate se aude si din Cluj (trilu) si iese ceva.

    Succese, alea, buna idee.

    Reply
  6. Adrian Ciubotaru Post author

    Blegoo, mulţam fain de opinii, chiar ajută.

    Sunt de acord că mediul de comunicare influenţeaza mult mesajul. Eu am o secţiune video (câteva filmuleţe etc.), nu am nici o problemă, însă ,cel puţin la început, am convenit cu Andrei sa începem… audio.

    O discuţie cu un martor (un aparat care înregistrează) este diferită de o discuţie neînregistrată, însă nu cred că asta ar afecta prea mult “naturaleţea” discuţiilor dintre mine şi Andrei.

    Las deschisă opţiunea video (mijloace tehnice există), însă nu depinde doar de mine:)

    Reply
  7. gabi

    Are dreptate Blegoo, daca luam in considerare faptul ca limbajul nonverbal reprezinta peste 50% din comunicarea orala.
    Insa, chiar si asa, stilul ales de voi este peste ceea ce inseamna comunicarea doar prin cuvinte (scrise).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *