Mi-a plăcut întotdeauna ideea de puer senex – wise child în varianta actuală – pentru că ascunde povestea unei totalităţi, a unui coincidenţe a contrariilor. A deveni om înseamnă a avea curajul de-a rămâne copil și de a-ți urma visele și cred că putem deveni înţelepți râmânând copii.
Doar copiii își urmează visele proprii, între timp adulții au devenit realiști și au renunțat la prostii și-au dobândit în schimb vieți de carton.
Copiii sunt creativi chiar şi atunci când se joacă în timp ce adulţii au incetat de mult să fie creativi.
Foto: Stelian Pavalache
Pentru că poza de mai sus ilustrează aceeași poveste – copii care schimbă din lumea din jur, priviți și minunați-vă de ce au făcut ieri niște copii frumoși din Tecuci.
La Mulți Ani lor și la Mulți Ani nouă!
[New Post] A deveni om înseamnă a avea curajul de-a rămâne copil http://www.adrianciubotaru.ro/a-deveni-o…
RT @adrianciubotaru: [New Post] A deveni om înseamnă a avea curajul de-a rămâne copil http://www.adrianciubotaru.ro/a-deveni-o…
RT @adrianciubotaru: [New Post] A deveni om înseamnă a avea curajul de-a rămâne copil http://www.adrianciubotaru.ro/a-deveni-o…
tare frumos scrii ..te felicit 🙂
Cred ca cel mai mare test al umanitatii e pastrarea inocentei, sinceritatii si creativitatii copiilor. Sper sa mai avem timp 🙂
Pingback: Desenele copilăriei. Alea animate şi cu ţârâita » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'
Chiar frumos ce au facut copii … felicitarile mele.
CopiiI (pe-al treilea l-ai mancat in fraza anterioara) sunt creativi MAI ALES cand se joaca nu “chiar si cand se joaca” 🙂
ca mare dreptate ai ..:)
Da, intr/adevăr cred că a avea calitatea de om presupune în mod necesar să fii ca un copil sau măcar să fii disponibil să înveți de la copilași.