Bate un vânt de schimbare

2 Flares 2 Flares ×

Au fost unii care au ridicat din sprâncene în urma prezentării mele de la Social Media Snow Camp, însă ultimele semnale “din industrie” tind să-mi dea dreptate. Vorbeam despre ce înseamnă a fi blogger în 2011 şi enumeram dezvoltarea de proiecte online printre acţiunile unui blogger care doreşte să ajungă un profesionist în acest domeniu.

Acum, subiectul devine din ce în ce mai dezbătut (Răzvan Baciu sau Mugur Pătrașcu) şi, dincolo de această discuție care s-a mai purtat şi în trecut, sunt convins că lucrurile se vor îndrepta în această direcție.

Sunt destul de multe presiuni în piață pentru ca veselia campaniilor online în neștire să se potolească. Au fost experimente care nu au mers și bloggeri care au dezamăgit. A existat inflație de advertoriale, senzația de one time purchase, clienți nemulțumiți și bloggeri lipiți de branduri ca nuca-n perete, dar lucrurile încep să se regleze, să se cearnă.

Îmi recunosc participarea (nu comit aroganța să spun “vina”) în acest tablou deloc onorant pe alocuri și cred că, pornind de aici, se pot învăța foarte multe.

Dincolo de toate acestea, sunt lucruri frumoase care se întâmplă în blogosferă, sunt oameni admirabili și povești pline de inspirație. La fel, sunt branduri onorabile, campanii decente și agenții care își fac treaba. Sunt multe cărămizi cu care se pot construi în viitor și tot ce s-a întâmplat până acum în această lume constituie un bun mecanism de învățare.

Scriu aceste rânduri proaspăt venit de la Social Media Summit București și pregătindu-mi următorul proiect.

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 Flares ×

13 thoughts on “Bate un vânt de schimbare

  1. Pingback: Blogging: Promovare cu bloggeri în 2012

  2. Pingback: Concluzii după Social Media Summit București | | Laurenţiu BuicăLaurenţiu Buică

  3. Pingback: social media summit (2) | DAP

  4. Nadia

    sobolanulmaibine / wtf is rong with you people?!scrieti nugdari ca din vise optimiste cu printese si unicorni Romania!pffffffRomania! iuhuu asta ma face sa zic cand aud Romania,simt romania,inteleg Romania Romania tara petrecutului pentru daca ar fi ceva la care sa fie totul de 5 stele asta e va zic eu ..petrecerea ruleaza tare;suntem de neoprit.Restul lucrurilor explic imediat cum este..inclusiv acestui Ariel care pe langa faptul ca se simte lezat si tinde sa faca comentarii acide tip ROmania!orice mini cacat pe care vrei sa il faci iti este intampinat numai de capcane si manarii si u name it. La cel mai mare nivel de a face ceva trebuie! sa dai spaga,trebuie sa pupi in cur diferiti oameni cu pile fara pile e la fel tot pupatul in cur si nepotismele raman de traditie certa in a face ceva,sa numai zic ca in momentul in care ai ajuns acolo sus la cine mamam masii vrei tu fiecare vrea o bucatica nici nu se uita la proiectul tau sa vada dc e bun sau nu.fiecare trebuie! sa aiva bucatica lui si dupa urmeaza impaciuirea dobitoacelor si pozitionarea strategica in aceste bisericute care musca an de an din ciolan ca sa nu cumva sa periclitezi apele ca devin tulburi rau..pe principiul capra vecinului ah cat adevar ..si da si stai sa impaci toti dobitocii ca ei nu vad decat ca sunt in tabere diferite,mai rar isi dau seama ca sunt din aceasi tara si ca ar fi ok sa mai lucram si impreuna Romania! iti mananca sufletul ce ii creaza aer sa respire smog. asta e Romania! plecare sau nu mai nimic nu pare a fi solutie decat iar un mini regim sa educe turma de oi proaste ca sunt ceva oameni putini ce au idei de a ridica tara din vesnicul cacat doar ca majoritatea de dobitoace decid la ce telenovela sa se uite maine dupamasa ..cat despre vai libertatea de exprimare nu exista libertate ..exista rau si mai putin rau.asta ca sa nu cumva sa crezi domnule ariel ca fara a optimiza mediul in care traiesti poti sa faci ceva calitativ .si unii si altii..fugim frustrati prin Romania! cautam sa auda cineva nimicul in care ne inecam visam sa plecam visam sa schimbam ..si visam cai verzi pe pereti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *