Ziua Mondială a Diabetului

0 Flares 0 Flares ×

Sunt un tip ipohondru. În liceu, în urma unor analize la sânge, am încurcat numărul de globule roşii şi cele albe şi-am crezut că sunt pe moarte. Cele câteva ore care au durat până m-am dus la medicul de familie care mi-a citit corect analizele au fost groaznice. Intensitatea luminii soarelui scăzuse brusc, mergeam pe stradă şi priveam cu o nespusă invidie pe acei oameni sănătoşi deja simţindu-i făcând parte dintr-o altă lume. A oamenilor binecuvântaţi de sănătate pe care nu ştiu probabil s-o preţuiască.

A fost un duş rece, însă au trecut ani de atunci. Eu rămân mai departe ipohondru pentru că ştiu că sunt lucruri – legate de corpul nostru – pe care nu le putem controla. În schimb, acele lucruri puţine pe care le putem controla merită toată atenţia noastră. Este ca o grădină care trebuie irigată şi plivită în mod continuu.

N-am apucat sâmbătă să mă duc la evenimentele legate de Ziua Mondială A Diabetului, însă am aflat că dincolo de prezenţa unor sportivi români ca Andreea Răducanu, Mihai Covaliu, Laura Badea, Otilia Bădescu şi alţii, s-a dansat mult. Voluntarii şi participanţii s-au jucat cu cercurile albastre hoola finger, s-au împărţit pliante şi s-a stat de vorbă cu cei care au dorit să afle mai multe despre diabet, despre cum pot lupta şi preveni această afecţiune.

N-am poze sau comunicate de presă, însă filmuleţul de mai jos spune o poveste scurtă şi optimistă despre modul cum putem avea grijă de sănătatea noastră, în general şi cum putem lupta cu şi preveni diabetul, în particular.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published.