Ziua de munca

0 Flares 0 Flares ×

Un mister permanent si ciudat al oricarei comunitati este mare majoritate a membrilor ei ce pot fi gasiti pe strada, in trafic, la terase, in magazine in intervalul de timp pe care il numim in mod curent zi de lucru. Intrebarea evidenta ce-ti vine in minte este: cine munceste de fapt? cine produce si cand?

In orele de varf, in orice loc te-ai afla, observi ca exista lume, exista oameni in jurul tau. Nu doar pensionari, ci si tineri (s-ar presupune ca sunt la scoala) si adulti (se presupune ca sunt la munca). Daca te uiti si mai bine (eventual poti sa faci un sondaj), observi ca nimeni nu se simte jenat ca este pe strada la acea ora, nimeni nu simte presiunea etichetei populatiei active. Toti au o justificare personala, sociala etc a prezentei lor la o terasa, pe strada, in parc in timpul orelor pe care in mod clasic ni le imaginam ca fiind de lucru.

Desigur, exista oameni ce vand pe strada, oameni ce se duc la munca chiar si dupa-amiaza, oameni care vin de la munca, oameni care au intalniri de afaceri in oras, oameni care pot fi liberi si se plimba miercuri in parc, exista oameni someri, exista tineri ce chiulesc de la ore, studenti ce sunt intre cursuri, insa chiar si asa, cine munceste?

Daca acum plec (de la munca) sunt sigur ca voi sta la coada la Mc Donald’s, sunt sigur ca la KFC sunt putine mese neocupate, sunt sigur ca nu voi gasi scaune libere in primul autobuz ce-l voi lua, sunt sigur ca-n Cismigiu sunt oameni acum, sunt sigur ca exista trafic. De ce?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Ziua de munca

 1. mihai

  Pentru ca unii au ture de noapte. Pentru ca unii au zi libera. Pentru ca unii lucreaza cu pauze. Pentru ca unii au intalniri de afaceri. Pentru ca e zi de sarbatoare mereu la romani. Any other unanswered questions? 🙂

  Reply
 2. Miss Angel

  Pentru ca e atat de placut de pleci de la birou, in timpul zilei, fie si pana la fast-food, nu mai zic de o mini-plimbare pana in Herastrau!

  Reply
 3. catalinar

  pentru ca cu cat unii muncesc mai mult cu atat altii muncesc mai putin…e o redistribuire spre fericirea unora si nefericirea altora…sau cine stie uneori toata lumea ramane multumita…crede ca e mersul firesc al lucrurilor si ca se indreapta spre autodepasire (unii prin exces altii prin lipsa)…:)

  Reply
 4. chrispg77

  am 3 contracte si alerg de la unul la altul… pt ca muncesc 14 ore pe zi… si, cateodata, imi mai permit cateva ore libere… muncesc si in masina si la terasa si in timp ce mananc…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *