Vreau să vă doară

0 Flares 0 Flares ×

Un editorial care mi-a placut, scris de Dorin Oancea la sfârşitul lunii noiembrie în Business Magazin:
Inainte de a scrie acest text i-am ascultat pe cei de la Parazitii, care mi-au furnizat si titlul, dar si starea necesara pentru a scrie. Iar ideea mea si a titlului este simpla: mi-as dori ca noi, romanii, sa nu ratam criza aceasta. Sa ne doara astfel incat sa stim cum este atunci cand este intr-adevar rau. Putand face comparatiile, in viitor vom actiona, cel putin doua sau trei generatii, pentru a ne feri de astfel de situatii. Plastic vorbind, mirosul grajdului ne va face sa apreciem la justa valoare, sa cautam parfumul, iar un deget invinetit ne va ajuta sa ne pastram bratul intreg. Continue reading ” Vreau să vă doară”
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Vreau să vă doară

 1. anamnesys

  au mai fost crize, si vor mai fi….am invatat ceva din ele ???!!!! probabil ca vor mai fi pana cand vom fi invatat CE TREBUIE… (nu ma intrebati ce anume, ca nu ma pricep, nu sunt specialista 🙂 pot doar sa imi dau cu parerea – poate ca intuiti si voi raspunsul, ca si mine)

  Reply
 2. aerosoul

  Ne meritam soarta. Daca nu ne invatam minte vom repeta greselile :stramosilor: la nesfarsit.

  Vedem ca istoria se repeta, de fiecare data conducatorii au profitat de populatie, de ce acum ar fi altfel?

  Reply
 3. junkie

  Si care ar fi lucrurile astea pe care trebuie sa le invatam noi de pe urma crizei? Nu imi place editorialul pentru ca imi spune mie, cetateanul de rand, ca port o parte din raspunderea pentru aceasta criza. La fel cum nu imi plac cei care se rezuma la deja consacratul “ne meritam soarta”. Poate v-o meritati voi. Eu nu am condus nici o banca, nici o companie de asigurari. Mai mult, locuri de parcare nu trebuie sa fac eu, nu eu asfaltez drumurile patriei si nu negociez eu cu rusii debitul gazului.
  In concluzie vreau sa va doara pe voi astia cu “ne meritam soarta” in gura si pe cei care au contribuit cu adevarat la aparitia crizei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *