RoTwitter Conference 2009

0 Flares 0 Flares ×

rotwitter-conferenceÎmi era dor de o conferinţă bună şi am avut partea aseară de ea. Un desfăşurător bun al evenimentul a compilat Buddha, iar eu – umil epigon – încerc să nu mă repet.

Interesant este faptul că, înainte de conferinţă, eram prin Herăstrău, am scris pe twitter că sunt în parc. Doi oameni mi-au răspuns, iar unul dintre ei a reuşit să vină la plimbare.

La conferinţă, Florin Grozea a spus despre twitter ca filtru de informaţie.

Bobby Voicu a vorbit despre comunitate, comunicare şi zgomot (aici are prezentarea).

Adrian Soare
a fost consistent (cu exemple, studii ca caz) şi-am reţinut/reamintit marea regulă a relaţiilor umane: să oferi mai mult decât primeşti. (prezentarea lui este aici)

Răzvan Exarhu
, printre altele, a povestit şi faza de aici, continuată aici.

Au fost discuţii încinse despre un model de comportament pe twitter: daca e bine sa urmăreşti putin (cazul lui @eCostin, @manac) sau e bine să urmăreşti pe mulţi (cazul lui @bobbyvoicu, @adriansoare).
Am înteles la final că fiecare are alte ţinte şi doreşte să facă lucruri diferite folosindu-se de twitter.

Pentru mine, twitter-ul este un mijloc de a-mi lărgi aria de cunoscuţi/prieteni, de a afla poveşti şi de a face experimente sociale (aici sau aici).
E un mijloc personal prin care-mi semnific bucăţi mici de timp, un fel de micromanagement de sens. O mulţime de amănunte care înainte-mi păreau lipsite de sens, acum le încarc de semnificaţie comunicându-le pe twitter.

Astfel, twitter nu scoate la iveală sensuri ascunse din viaţa mea, ci inventeză sensuri care nu existau înainte acolo, îmbogăţindu-mă sau înnebunindu-mă.

La conferinţă mi s-a părut straniu şi nostim să comunic prin twitter cu cei din sală: @erosnicolau, @voiculesti (care m-a confundat cu gramo şi m-a întrebat, după conferinţă, cum ţin legătura cu studenţii), @SimonaStanescu, @pnicoleta (care nu era în sală).

Am avut onoarea să stau la masă între Cristina şi Roxana, să arunce Bobby cu o minge în mine în timp ce interveneam inspirat la microfon (“Bobby e un timp smerit”, “Lipsa de timp este o stare de spirit”) şi să rămân la o bere cu Raluxa, Marie Jeanne, Costin, Sorin etc.

Poze de la eveniment am găsit deocamdată doar aici (lista va continua), aici şi aici.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

12 thoughts on “RoTwitter Conference 2009

  1. Pingback: Overview: RoTwitter Conference la CERF 2009 | raluxa's blog

  2. Pingback: Concluzii RoTwittConference 2009 | fanel.ro

  3. Pingback: Succes Dublu » Cum poti folosi twitter pentru afaceri.

  4. Pingback: Câteva minute cu B… » Blog Archive » Divergenta de opinie

  5. Pingback: Overview: RoTwitter Conference la CERF 2009 | raluxa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *