"Redescoperă România" nu a fost o întâmplare

29 Flares 29 Flares ×

Nu întâmplător cel mai mare proiect online (că durată, resurse și oameni implicați) a fost inițiat de unul dintre cele mai mari branduri românești. Și nu este de mirare că apoi a primit susținerea unor altor nume mari (BCRDaciaRomtelecomParalela 45 și  Muzeul Țăranului Român).

Nu întâmplător cel care a mobilizat bloggerii și a constituit liantul întregului proiect a fost Bobby Voicu. Obișnuit să lucreze la proiecte mari, Bobby înțelege cel mai bine ce înseamnă puterea unei comunități.

Nu este o întâmplare că inițiativa Anei BulgarRedescoperă România – a prins și a continuat doi ani consecutiv. Ana are încăpățânarea și tenacitatea cuiva care știe să lupte pentru propriile idei, iar aceste calități le-am simțit pe pielea mea chiar și atunci când – într-una din excursii – am schimbat câteva partide de table.

Nu este o întâmplare că unul dintre cele mai frumoase proiecte online este despre redescoperirea propriei țări. Fără naționalisme, fără isterii și fără prejudecății.

Nu întâmplător Redescoperă România a primit numeroase premii. Proiectul conține ingredientele care fac simplele idei să devină mari execuții și la fel de neîntâmplător agenția care s-a ocupat de tot a fost iLeo.

Nu întâmplător Redescoperă România a primit numeroase critici. Este genul de proiect îndrăzneț, gândit la scară mare și contraintuitiv (cine ar fi crezut că oamenii vor dori să își cunoască propria țară?).

Pentru mine, Redescoperă România este dovada că bloggerii pot colabora în condiţii decente cu agenţiile şi marile branduri, că marile corporaţii nu sunt dracul cel negru şi pot avea iniţiative beneficii comunităţii. Mai mult, la un nivel personal, a fost reconfirmarea unei idei mai vechi: este al naibii de bine să fii blogger acum, în România, dacă te ţii de treabă.

Pentru mai multe povești și impresii, urmărește #dinromania.

Foto: Cătălin Georgescu

29 Flares Twitter 0 Facebook 29 29 Flares ×

6 thoughts on “"Redescoperă România" nu a fost o întâmplare

  1. albinuta veninoasa

    Sunt sigur ca multi ramaneti cu gura cascata la ceea ce descoperiti. Sunt sigur ca in fiecare an sunteti surprinsi de ceea ce gasiti in aceasta tarisoara. Sunt sigur ca ar fi ideeal sa aflam cat mai multe despre aceasta tarisoara si noi, cei care nu am fost alturi de voi. Sunt sigur ca vorba merge rapid cand este insotita de cateva imagini.
    Felicitari pt tot ceea ce inceracati sa faceti !

    Reply
  2. Pingback: Cercul de prieteni « Alina Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *