Povestea a două oraşe care au citit

0 Flares 0 Flares ×

Cu fiecare săptămână reţeaua Lecturi Urbane din ţară devine din ce în ce mai mare.

Drăgăşaniul a citit? Daa ! Şi a fost o ediţie plăcută, plină de surprize. Ne-am strâns în jur de 50 de oameni, chiar mai mult, în parcul central. Am citit, am împărţit peste 150 de cărţi, am discutat, am cunoscut multă lume. A fost ceva mai spontan: fiecare a făcut ceea ce a simţit. Anumite persoane au citit şi apoi au împărţit cărţi, alte persoane doar au simţit nevoia să citească, iar apoi au început să discute între ele despre anumite cărţi cum li s-au părut şi au început să îşi descopere anumite puncte comune.
Citeşte tot articolul pe dragasani.orasulciteste.ro

În parcul din Piaţa Regele Ferdinard I din Mediaş azi au fost cărţi şi au fost oameni cu o curiozotate vie. Cei mai mulţi oameni au fost surprinşi să vadă cărţi în parc. Au fost surprinşi că totul azi e despre cărţi. Cărţi provenite din donaţii şi care pot fi pur şi simplu luate acasă. Cărţile, această relicvă a unei epoci supertehnologizate… iată! Cineva le dă din nou atenţie!
Oamenii au fost chiar încântaţi atât de cărţi dar mai ales de ideea de a citi din nou. Mulţi mi-au destăinuit că şi ei au multe cărţi acasă, chiar biblioteci întregi şi am simţit cum parcă o pofta de a le reciti reînvie în ei. Mai greu a fost să-i conving că îşi pot alege cărţi din cutiile noastre Oraşul Citeşte şi le pot lua acasă, că nu trebuie plătite sau returnate, dacât dacă doresc. Citeşte tot articolul pe medias.orasulciteste.ro

Felicitări!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *