Neam săturat de voi sau ce voi vota pe 29 iulie

0 Flares 0 Flares ×

Dintr-un masochism de care îmi este jenă, în ultimele săptămâni, am încercat să fiu cât mai atent la situația actuală a României și îmi regret fiecare minut petrecut urmărind ştirile, dezbaterile și talk-show-urile politice.

Regretul pornește de la senzația permanentă că cineva își bate joc de tine pe față, că îți este insultată inteligența cu fiecare minciună, cu fiecare isterie și cu fiecare nesimțire care se poate petrece în această ţară şi pe ecranele televizorului. Pornind de la oameni politici, analiști, moderatori și jurnaliști.

În acest peisaj mai poţi respira din când în când, dar tabloul general invită la o lehamite păguboasă.

Am prins din mers ideea lui Robert cu al său proiect Neam Săturat de Voi, dar nu doresc să mă las invadat de starea de spirit pe care o observ la mulţi din jurul meu. Cred că o mare parte din clasa politică îşi doreşte ca oamenii să fie scârbiţi de ce se întâmplă pentru a putea fi mai puţin atenţi, iar eu nu-mi doresc o lipsă de atenţie pe care viitorul o poate sancţiona.

Pentru a nu vorbi doar de pe baricadele tastaturii şi pentru a nu lăsa loc de interpretări, mărturisesc că pe 29 iulie voi vota împotriva demiterii lui Traian Băsescu. Punct.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

12 thoughts on “Neam săturat de voi sau ce voi vota pe 29 iulie

 1. StefanV

  De acord cu tine. Voi vota impotriva demiterii lui Traian Basescu. Dar am incredibil de multi cunoscuti care voteaza pentru demitere, ascunzandu-se sub lozinca: Toti sunt la fel.

  Reply
 2. Ionneh

  Lasa-ma sa inteleg. Te-ai saturat de toti politicienii (alaturi de tot neamul) dar vei vota ca Basescu sa ramana? Tin sa-ti reamintesc ca asta nu e un vot Base vs. Antonescu, este un vot strict legat de Base. Iar daca intr-adevar te-ai saturat de el si nu vorbesti de dragul lumii ar trebui sa votezi impotriva lui.

  Ca dupa urmeaza o campanie electorala fara el, e un alt capitol. Si acolo urmeaza sa isi exprime neamul romanesc starea sufleteasca fata de clasa politica.

  Reply
 3. chichi

  eu sunt in Baltimore si trebuie sa fac minim 2 ore dus 2 ore intors pentru a ajunge in Washington (cel mai apropiat loc unde as putea vota). si sa platesc vreo 50 de dolari pentru acest drum (ca nu am masina, si trenurile ieftine nu merg in weekend). inca nu sunt sigur ca voi merge.
  si totusi eu sunt aproape.

  Reply
 4. Monica

  Sustinerea lui Nicusor Dan, votul impotriva demiterii lui Basescu..se pare ca esti printre putinii ramasi cu atitudine onesto-lucida!

  Reply
 5. iRahan

  Iaca nu inteleg.. mi-ar face placere sa explici decizia ta de a vota NU.

  In postul dedicat “Neam saturat de voi” faci o poza , si arati ca te-ai saturat pastrandu-l in functie pe unul din cei de care te-ai saturat.

  Ajuta-ma sa nu fac fractura incercand sa deslusesc motivele.

  Reply
 6. ioan

  Trebuie sa intelegem exact situatia in care ne aflam:
  1. Guvernul Ponta va fi in functiune pâna la alegerile parlamentare indiferent de rezultatul referendumului. Nu este subiectul referendumului!
  2. D-nul Antonescu este presedinte interimar pâna in 30 iulie sau cel mult 3 luni pâna la alegerile prezidentiale anticipate. Nu este subiectul referendumului!
  3. Subiectul referendumului este DOAR D-NUL BASESCU. Merita sau NU sa mai fie presedintele nostru!?
  4. Sustinatorii d-nului Basescu ar trebui sa se prezinte la vot si sa voteze in favoarea sa. Neprezentarea este cea mai mare greseala a vietii lor!
  5. Juridic si logic: invalidarea referendumului de catre CCR inseamna ramânerea in situatia anterioara (Basecu suspendat) si organizarea unui nou referendum pâna când acesta va fi validat! Fara un referendum valid d-nul Basescu nu se poate intoarce la Cotroceni!
  6. Indemnurile PDL de a nu ne prezenta la vot are un substrat pervers: cheltuirea inutila a banilor nostri pentru organizarea a cât mai multe referendumuri astfel incât actualul guvern, cu sau fara Basescu, sa nu aibe fondurile necesare indeplinirii programului sau de guvernare pâna la alegerile parlamentare din noiembrie (marirea salariilor, recuperarea contributiei pentru sanatate de catre pensionari etc.).
  7. Gânditi foarte bine pâna duminica ce vreti mai departe: haos, scandaluri, acuzatii prostesti sau liniste si munca intensa pentru revenirea la normal ca sa putem trai si noi “intr-o tara ca afara”!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *