Mno, prin Clujul nostru

7 Flares 7 Flares ×

Reușita unui asemenea eveniment nu se cântărește în numărul de participanți şi nu se judecă după cât a ţinut. Mai degrabă, #princlujulmeu a fost buna întâlnire a unor oameni cu un oraș special într-un cadru care a încurajat amintirile și poveștile frumoase.

Povestea începe de cum l-am luat pe Gogu Kaizer cu taxiul dimineață, cum mi-am reactivat teama de zbor (deși Carpatair este o companie bună) și cum Andreea – deși zbura pentru prima dată – încerca să mă liniștească. Alături de Alexandru Negrea și Corina Georgescu, am aterizat într-o Timișoară caniculară unde ne aștepta Raul, Nebuloasa (pe care i-am revăzut după week-end-ul minunat petrecut împreună la Sibiu) și Pierre (un francez de la masa alăturată care a venit să ne ceară net și s-a împrietenit apoi cu noi pe Facebook).

princlujulmeu

Escala de câteva ore din Timișoara s-a consumat la un ștrand unde săriturile în cap în apă erau interzise, unde micii erau fideli etimologiei și unde salata de varză venea într-un recipient care semăna cu o scrumieră.

Am aterizat în Cluj (după ce-am privit oraşul din avion) şi-am fost întâmpinaţi de Andrei Crivăţ şi Miruna Molodet.

Fast forward: cazare promptă de la West City Hotel (unul din sponsori), gaşca s-a întregit cu Makavelis şi Carmen, am aflat supriza: Cosmin Tudoran urma să fie ghidul nostru (s-a dovedit o alegere inspirată: Cosmin iubeşte şi cunoaşte Clujul şi în plus este o companie fermecătoare), stat pe terasă la poveşti până târziu, târziu, târziu.

A doua zi, la prima oră, după micul dejun, avea să înceapă turul Clujului. Am văzut, am vizitat Bastionul Croitorilor, Biserica Reformata, Biserica Piaristilor, Biserica Sf. Mihail, ne-am oprit la o cafea în Piaţa Muzeului şi ne-am plimbat prin Grădina Botanică.

Câteva din impresiile zilei au fost surprinse de FTR.ro:

Mi-a făcut mare plăcere să o cunosc – în sfârșit! – pe Cezara Carteş, unul dintre sufletele (altături de Raluca Crişan) Lecturi Urbane à la Cluj. Nu am apucat să revăd nişte prieteni (pe data viitoare, Mihai!), am regăsit câţiva oameni cunoscuţi de ani de zile, mi-a plăcut la nebunie masa de fussball din Irish Music & Pub (ceilalţi au spus c-au mâncat bine, eu nu am apucat), am cunoscut gaşca TVdece şi l-am revăzut pe Ruben.

A fost o sâmbătă seară magică pentru mine (am cunoscut câțiva oameni minunați) prelungită în Zorki şi apoi în Enigma (cea mai frumoasă cafenea). Clujul nocturn este plin de mistere. Umbre, lumini, ziduri, oameni.

Duminică ne-am întors cu trenul (unde am găsit pe cineva, în acelaşi vagonul cu noi, citind o carte de la Lecturi Urbane) la Bucureşti şi-am coborât în Gara de Nord ca ieşit dintr-o poveste cu prea puţine capitole.

Mă bucur că am fost contemporani în același Cluj – al nostru – cu o mână de oameni tare faini și promit că voi prețui toate glumele şi poveștile împărtășite în aceste zile.

Poze: 1, 2, 3

Organizatorii evenimentului : BlogDeTurism şi WestCityHotel
Sponsori: Carpatair, FTR.ro, VinSiEu.ro, Eximtur.

7 Flares Twitter 0 Facebook 7 7 Flares ×

8 thoughts on “Mno, prin Clujul nostru

 1. dn

  “Reușita unui asemenea eveniment nu se cântărește în numărul de participanți şi nu se judecă după cât a ţinut.” wtf??? Pai si #prinbucurestiulmeu cum a fost masurat? Ma uit si acuma mai sus si vad rt doar de la “gasca”. Chiar daca ma repet, nu transformati o idee buna intr-un prilej de manipulare dragilor si mai aplecati urechea de acolo, de “sus” si la alte pareri, si mai deschideti un pic ochii si in fata altor persoane, nu doar in fata prieteniilor personale!E doar un semnal pentru viitor! E doar parerea mea…!

  PS: daca vrei sa imi accepti parerea bine, daca nu poti sa stergi acest comentariu! Am mai vazut cazuri de oameni care au reactionat dur pe alte proiecte de gen…

  Reply
 2. Pingback: Mno fain, tare fain #princlujulmeu | Andreea Burlacu

 3. Adrian Ciubotaru Post author

  dn, Îţi mulţumesc pentru sfaturi, trecând peste faptul că ne tragem de şireturi, te întreb care este frustrarea ta în legătură cu articolul care are 20 de RT-uri (mai multe decat numărul găştii)?

  Reply
 4. dn

  Nu e un sfat, e parere personala si in nici un caz frustrare, doar un alt mod de a vedea lucrurile. Cel putin eu vad in alt mod succesul unui proiect de acest gen in cazul de multiplicare.

  E ultimul comentariu aici la tine pe blog pentru ca nu vreau sa crezi ca imi permit arogante si ca ne tragem de sireturi, dar iti amintesc un singur lucru: tu ai ales sa fi o persoana publica, suporta consecintele acuma!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *