La plimbare cu Recicleta

0 Flares 0 Flares ×

Nu am ezitat când am primit invitația de a mă plimba cu o cargo-bicicletă, a merge la câteva firme și a colecta hârtie pentru reciclat. Proiectul se cheamă Recicleta și a fost inițiat acum doi ani de către ViitorPlus cu scopul colectării deşeurilor de hârtie din birouri spre a fi reciclate.

Proiectul constituie, dincolo de oferta pentru firme şi componenta de mediu, o proiect de inserţiunea profesionala a persoanelor aflate in dificultate. Până acum, au fost angajaţi 3 biciclisti care au colectat aproape 70.000 kilograme de hârtie de la peste 150 de agenţi economici.

Am petrecut câteva ore alături de Alex care zilnic colectează hârtie de la firmele din zona Floreasca, Dorobanţi, Aviatorilor, Victoriei, Kiseleff, Ion Mihalache, Cașin, Piața Presei Libere.

Nu aveam idee ce greu este să pedalezi o asemenea minunăţie, cu atât mai mult, cu cât după vizita la trei firme (două firme de avocatură şi o agenţie de turism), ne-am încărcat cu câteva sute de kilograme de hârtie. Dincolo de asta, micul amănunt care a constituit pentru mine un semn bun a fost o doamnă dintr-o maşină care a făcut o poză cu cargo-bicicleta în trafic pentru a nota cel puţin fotografic detaliile proiectului.

Alte povești găsești la Alin Pandaru, la Oana Bratilă sau la Ariel.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “La plimbare cu Recicleta

  1. Pingback: Campaniile saptamanii 3-9 octombrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *