Izvorul binelui: “Puteam să fiu şi eu în locul lor”

0 Flares 0 Flares ×

“Sunt un cetăţean din Horea. Nu sunt erou pentru că am salvat 5 vieţi. Puteam să fiu şi eu în locul lor. Am plecat în căutarea avionului după ce am văzut la TV că a avut loc accidentul.”

646x404

Mai sus este declaraţia lui Argentin Todea, unul dintre cei trei salvatori care au ajuns primii la locul accidentului aviatic. M-am întrebat zilele acestea de ce niște oameni au ieșit din casă pentru a ajuta la găsirea și la salvarea altor oameni.

Răspunsul era simplu: “Puteam să fiu eu în locul lor”

Asta e tot. Acesta este izvorul binelui în această lume: capacitatea de a te pune în pielea celuilalt. Nu îți trebuie studii, nu ai nevoie de diplome sau de traininguri, nu ai nevoie de un lider pentru a-ți exercita aceasta mică abilitate care face minuni.

Suntem și ne comportăm ca oameni dacă reușim să ne punem în pielea altor oameni. Doar atât. Nu există scurtături și nu există scuze.

Cineva spune că răul este o lipsă de imaginație, iar zilele acestea am aflat că binele izvorăște din simplul gest de a te imagina în locul celuilalt. De aici empatia și altruismul unor săteni care au ieșit din casă.

sursă foto: adevarul.ro

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

1 thought on “Izvorul binelui: “Puteam să fiu şi eu în locul lor”

  1. LILIANA RADULESCU

    Exact!Sunt convinsa ca un numar covarsitor de romani se gandesc doar ca lor nu li se poate intampla exact acelasi lucru si asta ii linisteste!Nu constientizeaza ca raul le distruge vietile in varii forme nu doar in accidente aviatice!Acum aflam multe aspecte ale incompetentei celor pe care ii platim sa ne apere si sa ne salveze si cu cat aflu mai mult,cu atat mai multe intrebari nu-mi dau pace! Daca in avion ar fi fost doar oameni obisnuiti care nu -l puteau suna pe Irinel Popescu sau nu puteau suna deloc crezi ca mai traia vreunul astazi?Daca un satean (ca acest A.Todea ) se ivea el din noapte ,cu mainile goale la usa spitalului vreunuia din medicii pe care acum i-a salvat crezi ca se descurca,sau trebuia sa mearga mai intai sa-si aduca “echipamentul” potrivit pt. astfel de situatii?S-a spus ca in avion erau paturi si ca au fost folosite ,dar satenii povestesc ca Razvan,copilotul,era cu hainele ridicatede 3 palme de la centura pantalonilor si practic statea cu pielea pe zapada!Oare cati mor cu zile,nestiuti, in tara asta pt. ca a disparut omenia si solidaritatea?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *