I.Q. Test

0 Flares 0 Flares ×

O masina cu viteza de 95 km/h merge paralel cu un tren lung de 1200 m ce are viteza de 83 km/h.
Cerinta: ce forma are barca?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “I.Q. Test

 1. huzururmuz

  indiferent ce formă are barca, noi tot nu o vedem aşa cum e, aşa că întrebarea e prost pusă. E adevarat că dacă ne uităm la o barcă staţionară de la oricare dintre cele doua viteze, s-ar putea ca aceasta să ni se para mai lung[ decat daca ne-am uita stând pe loc.
  Problema bine pusă e însă următoarea: daca eşti în tren, ce formă trebuie să aibă barca de pe capota maşinii astfel încât naşul, la vederea ei, să renunţe la a mai controla biletele?

  Reply
 2. Monnica

  Domne……nu stiu…din calulele facute reiese ca e paralelipipedica. Am dat la o parte hartiile de pe birou ca sa fac o macheta. Bun….fac rost de un trenulet PIKO din ala cu aburi ( poate aici era grseala, trebuia sa fie electric), iau si o masinuta de metal de la vecinu de la etajul 6. Nu mi-a ajuns biroul, asa ca m-am intins pe jos pe covor si dai cu trenul, dai cu masina , barca nimic…la forma nimic…si uite asa m-am tot agitat aici prin birou, pana cand a venit sefu si a dechis usa. Geamul era deschis, s-a facut curent si a zburat barca mea ca unsa…era din hartie..mai tineti minte ca ati facut si voi barcute din hartie….un geniu sefu….deci, forma e paralelipipedica.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.