Filme pentru week-end

0 Flares 0 Flares ×

Shanghai (2010) – spionaj, poveste de dragoste, China anilor ’40, acţiunea se petrece în lunile de dinaintea atacului de la Pearl Harbour, John Cusack, suspans şi răsturnări de situaţie.

Carlos (2010) – Pe scurt: un film de excepţie reprezentând povestea celebrului terorist Carlos “Șacalul”, deși în film nu îi este menționată porecla. Are în jur de 5 ore, este filmat în toată Europa, în Orientul Mijlociu și în Africa, este jucat în engleză, franceză, spaniola, germană, rusă, arabă, maghiară, olandeză și japoneză, este plin de referințe istorice şi politice și dovedește o atenție la detalii care îl înscrie în lista celor mai bune filme recente (în ciuda faptului că teroristul nu a gustat pelicula intentând proces).

Everybody’s fine (2009) – un film pe care latura mea celebrală l-ar numi sentimentaloid. În schimb, jocul bun al Robert de Niro și povestea despre minciună, răul neintenționat pe care părinții îl fac copiilor și regăsire, îl califică pentru o seară de week-end.

The_Town_Poster

The Town (2010) – Am păstrat la final acest film pentru că a constituit o supriză plăcută. O dramă, un thriller – cu acţiunea petrecându-se în Boston – în care Ben Affleck (da, chiar el!) dovedeşte un talent actoricesc ce nu poate decât să te uimească. Când apoi afli că regizorul este tot Ben Affleck, iar o parte din scenariu este semnată tot de el însuşi, realizezi că ai în faţă un film atipic (atât aclamat de critici, cât şi cu succes la public) care merită toată atenţia.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

9 thoughts on “Filme pentru week-end

 1. Dyma

  M-am speriat la prima privire de masca aia de pe calugarita.M-ai facut curios…bag filmu la scos…sa vad ce reprezinta .Oricu ma plictisesc !

  Reply
 2. Zina

  Până la urmă o să-i se facă şi o statuie lui Carlos ăsta ! Al câtelea film despre el este ? Eu mai ştiu două, cel cu Bruce Willis şi cel cu Aidan Quinn în rolul titular.

  Reply
 3. jez

  n-am vazut The Town, dar l-am pus pe lista, ca eram curioasa de prestatia fetitei barfitoare (Gossip Girl) Blake Lively.

  In ce-l priveste pe Ben Affleck sa stii ca nu e idiot deloc, pana la urma a contribuit si el la scenariul lui Good Will Hunting, pentru care a luat si un oscar in 98 (si care film mie mi-a placut f mult). Bine, nu are geniul lui Matt (Damon), dar merge…

  Reply
 4. Daniela

  Off topic:
  Şi uite aşa, pornind de la postul ăsta, ştiu pe ce îmi fac studiul de caz pentru tema de licenţă. Sau cel puţin e una dintre opţiuni.:D

  On topic:
  Ben Affleck este un regizor şi un scenarist cu foarte mare potenţial. Pe lângă contribuţia la “Good Will Hunting”, el a fost foarte apreciat de critici şi pentru filmul “Gone Baby Gone” (regizor şi scenarist, din nou).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *