F64 Studio: un alt tip de business românesc

0 Flares 0 Flares ×

Am rămas dator o observație rezultată în urma mai multor interacțiuni: F64 Studio reprezintă un nou tip de business românesc.

Auzisem de ei în urmă cu un an – atunci când și-au deschis noul showroom de pe Bulevardul Unirii, dar nu am ajuns să interacţionăm decât abia anul acesta. O excursie foto de la Istanbul, #scoalaF64, aniversarea celor 11 ani de activitate și lansarea Cafenelei F64 (menită să devină locul preferat de întâlnire a comunităţii fotografilor din Bucureşti și nu numai).

Dincolo de efortul vizibil de comunicare prin intermediul a tot felul de lansări, inaugurări, excursii, expoziţiicursuri sau concursuri, ştiu povestea unui prieten amator care le-a intrat în showroom cu nişte bani în buzunar să achiziţioneze un aparat foto şi a găsit dincolo de tejghea oameni care l-au ajutat să îşi cumpere produsul ideal pentru nevoile lui cu bani mai puţini decât intenţiona să cheltuie.

“Adică te-au îndrumat către un aparat mai ieftin, dar la fel de bun, deşi puteau să îţi recomande ceva mai scump pentru a-ţi lua mai mulţi bani?”
“Da”

O practică de business pe care nu o întâlneşti prea des în România unde ai de multe ori senzaţia că toţi aleargă să îţi uşureze cât mai repede portofelul. O simplă întâmplare care arată că, dincolo efortul de comunicare, o afacere bună se clădeşte pe termen lung în condiţiile unor practici oneste faţă de proprii clienţi.

PS: Spotul e vechi, dar mi-a plăcut idee din spatele lui.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *