Există şi ONG-uri transparente

0 Flares 0 Flares ×

La Green Social Media am spus la un moment dat că nu cunosc niciun ONG în afară de Mai Mult Verde cu un raport anual transparent şi downloadabil. Am reproşat lipsa de transparenţă şi amatorismul multor organizaţii nonguvernamentale care – atunci când nu fac activităţi inutile – reuşesc să comunice prost ceea ce fac totuşi bine.

Evident că mă înşelam, tabloul era incomplet.

“Adevărul este că mai există o mulţime de alte ONG-uri transparente care îşi raportează anual activitatea” mi-a scris după eveniment Gabriela de la ViitorPlus. Astfel, am aflat de existenţa concursului Cele Mai Bune Rapoarte Anuale.

Mai există cel puţin alte 40 de ONG-uri în România care au raportat anul aceasta şi care au participat la concursul menţionat. Acest număr probabil că nu este suficient încă, dar arată că există şi alte ONG-uri  transparente şi responsabile.

Astfel, m-am gândit să facem o listă utilă cu raportele anuale ale diferitelor organizaţii nonguvernamentale. Eu am completat cu trei locuri, însă haideţi să vedem cât de mare poate deveni lista!

Raport anual Viitor Plus
Rapoarte de activitate EcoAssist
Raportul anual al CeRe pentru anul 2007 (2008!?)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Există şi ONG-uri transparente

 1. VictorPerdevara

  Din punctul meu de vedere un ONG trebuie sa aibe intr-un an proiecte cu impact puternic. Poti sa ai 20 de proiecte si la fel de bine 1.

  E de indicat sa stim raportul. Ajuta posibili voluntari sa se implice.

  Reply
 2. Ioana

  Iti multumesc, Adrian, e bine sa ne mai atentioneze cineva din cand in cand. Am amanat postarea raportului anual pe 2008, deoarece se pregatesc niste schimbari pe site-ul CeRe si n-am mai facut mari updatari. Dar, acuma intru si il pun si pe cel din 2008. Sar’na!

  Ioana
  CeRe

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *