Două tipuri de personalități

0 Flares 0 Flares ×

Unora le ies anumite lucruri, altora nu le ies anumite lucruri. Diferența o face personalitatea fiecăruia și, din această perspectivă, vreau să descriu pe scurt două tipuri.

Primii sunt cei cu personalitate rotundă. Echilibrați, împăciuitori și lipsiți de carismă. Sunt cei diplomați care știu să aplaneze conflictele și tensiunile, sunt buni organizatori de evenimente (unde lucrezi cu multe tipuri de oameni) și ăși aleg cu grijă bătăliile.
Sunt mai dispuși către compromisuri (unele compromisuri sunt totuși semne de maturitate) și iartă mai ușor greșelile celorlalți.

Ceilalți sunt oamenii cu personalitate colțuroasă. Nu trec neobservați, au carismă și, implicit, deranjează mai mult. Se pricep mai puțin să aplaneze conflictele, sunt mai sensibili, li se simte orgoliul mai evident decât la primii și, în medie, oamenii îi judecă a fi mai aroganți decât sunt în realitate și se aruncă mai des în prima linie.
Nu sunt maeștrii compromisului, intră mai ușor în situații conflictuale și polarizează mai accentuat audiența. Sunt judecați mai mult după cum sunt decât după ce fac.

Antreprenori, persoane publice, bloggeri sunt de găsit în ambele categorii. Uneori colțurile constituie un avantaj de piață (vezi Mircea Badea), alteori ajută mai mult exploatarea propriei părți soft.

Această clasificare simplistă e doar o ipoteză de lucru ca urmare a unor observații: sunt oameni care rezolvă diferit situațiile pe care le întâlnesc și sunt oameni care sunt judecați mai mult după propria personalitate decât după ceea ce fac. Unora li se permit mai multe greșeli, sunt iertați mai repede de către public și stilul lor de a fi este mai digerabil.
Alții, în schimb, plătesc alt preț și sunt mai greu digerabili.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Două tipuri de personalități

  1. Alin

    Dar pe cei echilibrati, impaciuitori, buni organizatori de evenimente (si nu numai) dar care au carisma, nu trec neobservati (dar nu deranjeaza) unde-i bagam?

    Reply
  2. mihaela

    se vorbeste in ultimul timp din ce in ce mai mult despre carisma, despre oameni carismatici. acestia, indiferent de personalitatea pe care o au, n-au cum s atreaca neobservati

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *