Dacă nu vrei să pierzi nimic dintr-o excursie

0 Flares 0 Flares ×

Pentru mine e simplu.
Cum avionul nu prea mă încântă, sunt fanul excursiilor cu mașina.
Dacă petrec mult timp pe drumuri, mi se întâmplă lucruri pe care le vreau imortalizate.
Dincolo de un aparat foto, am nevoie de o cameră de bord atât pentru a mă juca cum am făcut-o în Sighișoara, cât și pentru a filma porțiuni de trasee frumoase sau “incidente” din care privitorul poate învăța.

Înainte mă filmam cu un Prestigio Roadrunner 500, dar strânsesem destule nemulțumiri (culori șterse, fișiere video salvate la 1 minut, imposibilitatea de a scoate data și ora de pe film sau faptul că vibra exagerat de mult.)
Exemple de filme făcute cu vechea cameră: 1, 2.

În acest climat de nemulțumire, am pus mâna pe un Vico TF2 Premium, o cameră de bord apreciată de comunitatea traficutube.ro. O cameră promovată de Răzvan, lăudată de Cabral și pe care am testat-o în ultima excursie.

Vico TF2 Premium

Ce mi-a plăcut:
– fișierele sunt salvate la fiecare 5 minute
– unghiul de filmare de 130 de grade.
– cum gestionează contrastele de lumină (contre-jour, amurg, umbrele copacilor)
– filmările nocturne sunt… de vis (poți vedea pe cameră chiar numărul mașinilor întâlnite în trafic)
– modul simplu și rapid prin care o scoți din suport atunci când parchezi
– un buton roșu – “Emergency record” – pe care îl apeși și înregistrează ultimele 30 de secunde care tocmai au trecut. O funcție extrem de utilă pentru momentele neprevăzute pe care nu dorești să le pierzi.

Ce nu mi-a plăcut: greu de spus, dar sigur voi găsi ceva pe viitor. Deocamdată, am testat camera doar la un singur drum și experiențele mele anterioare n-au fost tocmai ridicătoare de standarde.

Oricum, pentru că voi încerca destule abordări video la excursile din această vară, Vico TF2 va fi camera de bord pe care o voi folosi ori de câte ori mă voi urca la volan.
PS: Dacă cineva dorește să o testeze (o zi, două sau trei) pentru a se convinge de ce este în stare jucăria, o ofer cu titlu de împrumut.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *