Cum obosesc oamenii

25 Flares 25 Flares ×

E un motiv mai vechi întâlnit în câteva mituri și nuvele fantastice, dar recent l-am regăsit într-un episod din serialul Fringe: cineva fură visele oamenilor, iar aceștia mor de epuizare. Fără vise, nu există odihnă, nu există refacere.

Este o idee simplă, dar cu destule consecințe. Oamenii obosesc atunci când nu visează, atunci când nu au niciun vis care să le susțină viața. Este o regulă care se aplică indiferent dacă întrebi un antreprenor, un sportiv sau un scriitor, dar oamenii fără vise obosesc cel mai repede,

Dincolo de oboseală, cel mai rușinos sentiment din afara unui vis este plictiseala. Păcatul de a-ți bate joc de timp neonorându-l cu nimic care să merite toată cursa numită viață.

Oamenii care nu fac nimic obosesc cel mai repede. Leneșii, neocupații, cei în permanență disponibili. Oamenii care nu fac nimic nu ai timp să ajute pe alții. Anecdota spune că, dacă ai nevoie să rezolvi ceva repede, cere ajutorul cuiva ocupat.

Poți munci 16 ore, iar seara cineva să te întrebe: “De unde ai atâta energie?”. Dacă te afli în interiorul unui vis, ai disponibilă toată energia umanității. Dacă pierzi visul, devii parazit și consumi energia gazdei.

Prin urmare, cum ar spune un părinte, pune mâna și visează!

25 Flares Twitter 0 Facebook 25 25 Flares ×

6 thoughts on “Cum obosesc oamenii

 1. gadjodillo

  …oamenii din jurul meu, tineri la virsta studentiei, isi permit sa fie “plictisiti”. nici discutiile motivationale dintre noi nu.i fac sa iasa din plutirea asta fara sens pe care o vad atit de des in ultimul timp.
  mass media le vinde vise false, idiotenii care se bazeaza pe a avea (culmea, lucruri care inainte erau trecute la a fi intr-un fel, acum se conjuga cu a avea…).

  Reply
 2. Diana

  Cat de adevarat !! tare articolul… dar conteaza si ambitia, ca daca “visezi” si te complaci fara sa faci ceva, ramai cu visele…

  Reply
 3. vasile

  vezi ca faci un salt cam mare de la vis (nocturn) la vis (aspiratie). Banuiesc ca tu stii diferenta semantica, dar multi dintre cititorii tai nu stiu, deci ai responsabilitatea de a-i menaja.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *