Cum m-am jucat pe un traseu prealpin

0 Flares 0 Flares ×

Până să ajung la Stelvio Pass și San Bernardino Passîncercate și de băieții de la Top Gear – sau Passo di Sella, m-am antrenat pe un traseu prealpin în apropierea Lacului Como, de la Lecco la Culmine San Pietro (vezi harta).

Am condus prin sate care păreau stațiuni pe o șosea ireproșabilă – vezi video, iar apoi am ajuns pe un drum decent asfaltat care urca până la 1.300 m. A fost singura dată când am prins ceva zăpadă în jur cât ne-am plimbat prin Italia.

Plecasem din Lecco unde erau 22 de grade și am ajuns sus unde erau 15 grade. Drumul părea demult asfaltat, destul de îngust și cu refugii din loc în loc. Întâlneai bicicliști, navetiști din partea locului și câteva mașini de turiști.

Traseul nu este extraordinar de spectaculos, vedeai hăuri din când în când, curbe strânse sau un tunel și auzeai unele mașini claxonând când intrau în curbe. A fost totuşi o experiență frumoasă și un bun antrenament pentru viitoarele călătorii alpine.

Filmul de mai sus ilustrează coborârea când traficul – dacă poate fi numit astfel – devenise absent, întâlnind doar maşini parcate din loc în loc.
Traseul a fost făcut cu un Ford Focus și filmat cu o cameră Roadrunner 500 de la Prestigio.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

2 thoughts on “Cum m-am jucat pe un traseu prealpin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *