Capitalul de simpatie

12 Flares 12 Flares ×

Indiferent de competențe, abilități de public speaking sau indiferent cât de profesionist ești, rămâne un rest de legitimitate pe care doar capitalul de simpatie ți-l poate oferi.

Probabil networking-ul care este recomandat în cadrul oricărui eveniment are de-a face cu modul în care reușești să te faci plăcut de ceilalți.
Probabil că orice talent cu care ești înzestrat își găsește mai ușor un rost în această lume dacă reușești să îl dublezi cu abilități sociale care te fac să fii acceptat mai ușor de către ceilalţi cu preocupări şi interese apropiate.

Capitalul de simpatie este ceea ce deţii atunci când greşelile îţi sunt iertate. Este ceea ce nu ai atunci când le nimereşti, iar lumea nu-ţi dă dreptate.

Desigur, sunt destui oameni plăcuţi care nu excelează cu nimic, dar extremele nu sunt recomandate. Nu poţi să fii plăcut de toţi, iar această căutare nu va avea niciodată rezultatele sperate. La fel cum nu poţi fi mereu sobru, econom la cuvinte, zgârcit la zâmbet şi preocupat în permanenţă de problemele grele ale umanităţii.

12 Flares Twitter 0 Facebook 12 12 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *