11 thoughts on “Bucharest Pollution

 1. jez

  e inecat in tot felul de noxe. si asta se vede mai mult in orele de varf si mai ales in dreptul marilor intersectii. un exemplu ar fi intersectia fundeni cu pantelimon, care pe timp de vara cel putin, e de-a dreptul infernala.

  ce se vede in poze e mai mult aburul din cazanele mari. fumul iese prin chestiile alea mai subtiri si are un miros insuportabil.

  in mod normal furnalele si cazanele ar fi trebuit sa fie oricum cu mult mai inalte , dar din economie au fost facute sub standarde…

  tot in mod normal, pe o arie considerabila din perimetrul termocentralei nu ar fi trebuit sa existe nici o locuinta, nu doar din cauza poluarii chimice si fonice, dar si din cauza puternicelor radiatii electro-magnetice si a riscului pe care il presupune o explozie. dar in epoca de trista amintire astea erau probabil nimicuri.

  si nimicuri au ramas pana astazi cand se dau aprobari ca oamenii isi faca vile sub stalpi de inalta tensiune sau in imediata apropiere a unui aeroport (Baneasa). si sunt fericiti 🙂

  noxele dau insa un efect interesant fiecarui apus…

  acelasi loc de la fereastra mea 🙂
  http://www.dreamstime.com/ireal-sky-upon-a-factory-image7366365
  http://www.flickr.com/photos/23783605@N03/2660560819/sizes/l/

  Reply
 2. mihaela

  Este pacat ca unii oameni, care au putere de decizie asupra acestor lucruri, lasa acesti factori nocivi sa se raspandeasca tot mai mult. Este trist sa vezi un orizont plin de fum, cand noi toti avem dreptul de a avea privirea inseninata de privelisti uimitoare date de catre natura. Si in Iasi se intampla lucruri de acest gen, dar cine sa-i opreasca?
  O seara placuta iti doresc!

  Reply
 3. Dor

  Am fost o săptămână în vest. Când m-am întors s-a văzut sinistra pătură de gaze din avion, s-a văzut cum coborâm încet şi trecem prin ea. Când m-am dat jos din avion afară puţea. Când m-am urcat în autobus puţea. Când am ajuns acasă puţea. Am făcut duş crezând că eu oi fi stat în dreptului unei ţevi de eşapament şi m-am afumat rău. M-am spălat din cap până-n picioare şi tot puţea.
  2 zile de la întoarcere nu mai simţeam nimic, putoarea devenise doar aer.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *