Bloggeri de invitat la evenimente

23 Flares 23 Flares ×


Am urmărit reacțiile generate de întrebarea Andrei despre evenimente: scriem după sau nu?, dar n-am să continui aceeaşi discuţie. Mă gândeam – din experienţa mea atât ca blogger, cât şi ca organizator – la o scurtă listă subiectivă cu bloggeri care “merită” a fi invitaţi la diferite evenimente:

Cristina Bazavan – e tipul de jurnalist care pune suflet în ceea ce scrie. Cu o curiozitate mereu vie, Cristina are un simţ foarte dezvoltat pentru poveşti, pentru oameni interesanţi şi pentru lecţii pe care le putem învăţa din orice situaţii. Îşi alege cu grijă evenimentele, se documentează, îşi face lecţiile şi poţi fi aproape sigur că va reuşi apoi să scoată o poveste demnă de luat în seamă.

Alexandru Negrea – nu participă la toate evenimentele, nu scrie despre toate evenimentele la care participă, însă atunci când o face, este atent la detalii şi îşi impune filtrul personal în tot ceea ce scrie, lucru care îi aduce multe puncte la capitolul credibilitate.

Alina Constantinescu – în ultimul an, Alina s-a dovedit unul dintre cei mai harnici şi constanţi bloggeri. Îşi onorează invitaţiile la evenimente cu articole elaborate şi pline de detalii pe care mulţi le-ar fi omis.

Cristi Dorombach – este un blogger plin de energie capabil să acopere un eveniment atât cu articole, sute de poze, cât şi cu filmuleţe. În plus, deţine destul capital de simpatie în rândul celorlalţi bloggeri, iar prezenta sa poate de multe ori însufleţi spiritele.

George Hari Popescu – e cadru didactic, e plin de curiozitate, scrie bine și documentat și are experiență la organizat evenimente. Un exemplu recent îl recomandă din plin.

Toma Nicolau – e unul dintre bloggerii “mici” în plină ascensiune, este foarte motivat să crească, are un evident talent la scris, iar abilităţile sale sociale (includ aici şi umorul) îl recomandă din plin.

Vlad Petreanu – simti ca nu este genul de blogger-jurnalist pe care trebuie să il deranjezi cu orice invitaţie. Dacă îl prinzi cu ceva ce îi atrage atenţia, te poti considera cel mai norocos organizator de evenimente. Dincolo de aerul sobru, Vlad reuşeşte să îmbine discret relaxarea şi competenţa sa jurnalistică.

La capitolul hărnicie, menţionez şi două nume mari: Chinezu şi Cabral. Oamenii, deşi plini de umor, nu glumesc. Îşi iau treaba în serios, sunt harnici şi, chiar dacă sunt prinşi între zeci de obligaţii şi întâlniri, sunt prompţi.

Am observat de asemenea cât de multe contează o puternică amprentă personală atunci când scrii despre un eveniment la care ai participat. În acest caz, aş menționa pe Auraş (deşi excesul umoristic îl face să pară neserios), Hoinaru (degrabă cursurgiu şi uite la supărare) şi Anne-Marie.

Închei lista cu doi bloggeri care mi-au dat mereu senzaţia că reuşesc să înveţe din evenimentele la care participă ceea ce este un plus și pentru ei înșiși, și pentru cititorii lor. E un amestec sănătos de curiozitate şi deschidere, iar acest lucru transpare în articolele post-eveniment: Sana Nicolau şi Nebuloasa.

Lista poate fi mult mai lungă, nu este închisă și nu conține detalii despre nișa bloggerului respectiv și preocupările sale. Chiar dacă un blogger e bun, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie chemat la orice tip de evenimente.

Cum lista este deschisă, te invit să recomanzi un blogger – care mi-a scăpat – și care își face treaba bine atunci când vine vorba de evenimente.

23 Flares Twitter 0 Facebook 23 23 Flares ×

11 thoughts on “Bloggeri de invitat la evenimente

 1. Pingback: Evenimentele – scriem după sau nu? | Andra Zaharia

 2. Sorin Grumazescu

  Sa stii ca unul dintre bloggerii care merita invitati e chiar Andra Zaharia. M-am nimerit sa stau langa ea la cateva evenimente si, crede-ma, rupe tastele si in timpul evenimentului, dar si dupa. 🙂

  Reply
 3. George Hari Popescu

  Mulțumesc pentru menționare, Adrian! Eu scriu după eveniment dintr-un motiv simplu: scriu pentru mine, sunt egoist, vreau să-mi aduc aminte peste ani ce făceam pe vremea aia, ce se întîmpla atunci, care era realitatea în acea epocă. Particip la evenimentele la care sunt invitat în primul rînd pentru mine, pentru că îmi place să aflu lucruri noi.

  Cît despre evenimentele organizate, le reluăm la primăvară, cînd poate pedala mult mai multă lume.

  Reply
 4. Șerban

  Și eu scriu despre evenimente și nu doar despre cele la care sunt invitat ci și la care particip fără invitație specială.

  Îți mai recomand Papen și Mariciu.

  Spor!

  Reply
 5. Pingback: Caut bloggeri amuzanti!

 6. Eugen Craciun

  Cine NAIBA m-a pus sa dau click pe blogul lui Alina Constantinescu si, de acolo sa dau click pe un site care face reclama la un fel de ciocolata numita “ciocolata cruda”, care mi-a taiat pofta de a mai gusta vreodata in viata mea orice fel de ciocolata, un aliment altfel destul de inocent benefic pentru omenire, si fata de care pana acum eu aveam sentimente benign-indiferente ?!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *