Update la bătăile inimii

0 Flares 0 Flares ×

A-ţi updata bătăile inimii nu înseamnă a le mări ritmul, ci poate a privi lumea de pe nişte pe coordonate mai echilibrate. În mare parte, schimbarea lumii înseamnă o schimbare de perspectivă prin care privim lumea, iar nu o schimbare concretă a lumii, a şase miliarde de oameni, a unei întregi planete şi civilizaţii. O mişcare a orizontului.

Mergeam pe Smârdan – acea stradă de pe Lipscani plină cu terase – cu nişte prieteni şi căutam o masă liberă. Deja străbătusem mare parte din stradă, iar toate terasele erau pline. Undeva pe la final, am simţit că este nevoie să ne schimbăm starea de spirit pentru a obţine o recţie din partea universului:
– Hai că trebuie să găsim ceva liber, hai să ne concentrăm, starea de spirit de acum conturează evenimentele viitoare etc.

Evident, nu s-a concentrat nimeni, însă eu am început să cred că ceva s-a schimbat în sorţii noştri.
În câteva minute, la una din ultimele terase – care de asemenea, era plină -, printre oameni, am găsit o masă liberă cu două scaune. Parcă ne aştepta. Am mai tras un scaun, căci eram trei, şi asta a fost.

Aseară am fost la Blog & Roll – trebuie site – şi mă gândeam – gând pe care doar uneori îl simt – că magia unei comunităti de bloggeri are ceva din frumuseţea gestului acelei domnişoare care dimineaţa, urcându-se în troleu, a simţit să le spună tututor:
“Bună dimineaţa!”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Update la bătăile inimii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *