Transforma-ti durerea

0 Flares 0 Flares ×

untitled-1.gif

Vezi ondulatia? Vezi forma? Vezi culoarea? E medicamentul spiritual complet, e cea mai la indemana mandala, e terapia rapida. Este rodul experientelor spirituale a generatii intregi de intelepti subnutriti.

Iti asezi fundul comod pe scaun si meditezi. Mai intai in mijloc si apoi dilati punctul. Nu simti nimic? Rabdare, trebuie sa-ti lacrimeze ochii.

Sunt mai multe variabile. Se recomanda un plans sanatos inainte. Lacrimile purifica ochii, ochii privesc mai clar, culorile sunt mai ascutite, totul e mai aproape.

De fapt, nu te concentra inca, calibreaza-ti monitorul. Nimeni nu se aseaza in lotus purtand haine sintetice, nimeni nu spune rozariul uitandu-se la concursuri de cultura generala.
Aeriseste-ti camera, lasa sa patrunda cat mai multa lumina naturala si priveste mandala.

E rotunda, e sfera, e perfectiune, e inceputul lumii, e renasterea ta interioara, e momentul in care iti schimbi viata ca un set nou de sosete.

E rosie, e viata, e sange, e tinerete, este hemoragia unui nou inceput, e RGB, e perfect ajustata pentru rezolutia unui monitor luat in rate.
Pulseaza, e ritm, e dans, e cosmogonie, e expansiune. E rezumatul universului tatuat in mintea ta deschisa ritmurilor celeste. Simti ceva?

Rentabilitatea propriei vindecari incepe cu ceea ce trebuie sa oferi pe altarul neantului. Trebuie sa-ti lasi gandurile, facturile si durerile de spate. Trebuie sa te dezbraci pentru un nivel inferior pentru a parea imbracat pentru un nivel superior.

Deja simt cu tine o caldura interioara ce e pe cale sa izbucneasca in blocuri de culoare. Suntem amundoi, impreuna, contemporani. Lacrimi, extaz, tremur.

Nu cauta echilibrul, ci vindecarea propriului motor intern. Ai nevoie de turatie, nu de pante unde poti s-o scoti din viteza.
Gandeste-te la chakra ta cu traficul cel mai mare, imagineaza-ti ca infloreste, se deschide si se dilata la dimensiunea capacitatii tale de-a iubi.

Hai ca e simplu. Marile adevaruri nu-s rezervate initiatilor, ci sunt la indemana tuturor. Transforma-ti durerea in putere, in bani, in numar de comentarii, intr-o merdenea.

Cat a durat? Cateva minute, nu-i asa? Si deja incepi sa te simti mai bine. Vezi? nu esti chiar atat de batut in cap, meriti si tu respectul tau, esti o fiinta unica si greu repetabila.

Exercitiul de mai sus a adus unora o dragoste noua, o slujba mai bine platita, o vacanta initiatica. Altii si-au blestemat sefii, fostele iubiri si vecinii. Merge, e pe bune, tine. Tocmai am materializat o savarina unei persoane dragi. E acel sentiment magic cand faci un bine si nimeni nu stie ca tu ai fost cauza, primul motor, sorgintea de unde a izvorat bunatatea in lume.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

16 thoughts on “Transforma-ti durerea

 1. vorbaretu'

  multam fain de exercitiu, nu-mi porneste motorul…merge si la d’astea?
  🙂
  ps1: e cam rosie spirala aia si cel mult, “enerveaza” retina
  ps2: ca proza scurta este excelent!

  Reply
 2. Adrian Ciubotaru Post author

  mihai, mersi, chiar imi era dor de Yannaras

  vorbaretu, merge si la slabit, daca te intereseaza in mod special.

  Geo, eu am auzit ca luminile ciclice provoaca tumori crainiene. Ce enciclopedii de medicina folosesti?:))

  Reply
 3. jez

  Ah, mi s-a deschis al treilea ochi. Ma simt iluminata, culturalizata, purificata, simt transformarea intr-un OM NOU…

  (i warned ya….:-)) )

  Reply
 4. iuly

  Subintitulat ‘filosof’acest guru simpatic propune(in mod mistico-bascalios) o noua reteta de salvare a omului postmodern.
  E remarcabil ,caci el detine un adevar care iti da ochii peste cap,iti ataca reflexele de neandertalian si,mai presus de toate, te face sa-ti pui intrebari lacrimogene in descoperirea adevaratei tale identitati.
  El impartaseste, cu fervoare si patos tribulatiile artistice si sociale care l-au adus aici – revelatii, frustrari, cercetari…
  Misticismul sau are ceva din melancolia sincera a monahilor crestini care iti marturisesc placid ,despre Absolut,penduland intre o spiritualitate exhibata si o ironie blanda ,plangareata.
  ‘Bulina’ lui de o geometrie secreta contemplativa te confisca de la primul spasm ,iti redescopra placerea de a fi alienat discret si straniu intr-un exercitiu colorat si tulburator afectiv.
  Restul e doar speculatie soporifica.
  Si cine vede in el un anahoret postcomunist halucinat de viziuni e invidios si obtuz.

  Reply
 5. iuly

  Ar trebui sa fii indignat,dezgustat,coplesit de o grimasa aroganta fata de ce am scris mai sus.
  Ca nietzscheean convins(lucrul asta l-am aflat de curand,din Producatorii de gresie’) dc ce ti-ar place filipica asta amuzanta?

  Reply
 6. iuly

  nu asta e imaginea pe care mi-am format-o…dar ma asteptam la altceva,nu sa-mi spui ca ti-a placut ce am inventat eu ”acolo”…sper ca intelegi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *