Să vă povestesc despre un unchi de la ţară

18 Flares 18 Flares ×

Nu-l mai văzusem de câţiva ani şi l-am vizitat împins de tata care avea chef de plimbare. Motivul oficial a fost “să luam nişte lapte”, însă ajunşi acolo am observat cu totul altceva.

A fost ca o călătorie care mi-a amintit de vorba lui Negrea, “să mai ieşi şi tu cu oameni care nu au nicio treaba cu internetul”.

Unchiul a făcut acum câţiva ani pasul pe care l-au făcut la rândul lor mulţi români: s-a mutat la ţară. Acum imaginează-ţi un munte de om făcând pe ghidul în propria ogradă.

Ne-a dus la grajd şi ne-a arătat un cal – Săgeata, două vaci şi doi porci.
“Minunea asta o tai acum de Sărbători”, ne spune arătând către unul din porci.

Apoi am mers în şură să ne arate cei trei iepuri.
“Aveam mai mulţi, dar am mai vândut din ei”

Apoi am mers în magazia de lângă şură să vedem două drujbe, hamuri de cal, truse de scule, cauciucuri tăiate și alte lucruri la grămadă.

Deasupra grajdului, a șurii și a magaziei, stătatea podul cu “Am pus în el 14 căruțe cu fân”

Apoi ne-am dus în spate să vedem grădina, cele patru căruțe cu lemne pentru iarna asta și un wc de 2 metri adâncime proaspăt făcut.

Acum câțiva ani și-a făcut casă la țară, s-a mutat în ea, iar acum, prin tot ce ne arăta și ne povestea, transmitea acea mândrie de gospodar pe care o văd la unii colegi bloggeri în urma unei teme noi de wordpress.

Singurul lucru de care s-a plâns în tot acest tur de ogradă era mâna pe care și-a sclintit-o în pădure, la lemne și pe care acum o ținea într-o fașă. O mână care nu îl ținea pe loc, însă în lipsa problemei cu pricina probabil ar fi muncit mai cu spor.

Îi spun, mai în glumă, mai în serios, că merită un reportaj despre el.
“De ce?”
“Am văzut și eu un om gospodar care nu se caină

La final am luat laptele pentru care am venit. Dintr-o găleată de 5l plină cu spumă care ne aștepta lângă sobă.

18 Flares Twitter 0 Facebook 18 18 Flares ×

7 thoughts on “Să vă povestesc despre un unchi de la ţară

  1. albinuta veninoasa

    Laptele a fost de bivolita sau de vaca ?
    Inseamna ca nu stai departe de el si ai un ATU, de care nu o sa-ti dai seama. Daca poti sa-ti faci aprovizionarea cat mai des cu produse naturale, atunci sprijina-l, nu o sa regreti acets lucru mai tarziu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *