Prejudecată

0 Flares 0 Flares ×

Nu cred în egoismul generalizat al fiinţei umane. Nu pot să înghit suspiciunea pe care o aruncă ceilalţi atunci când întreabă:
“Dar lui ce-i iese?”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

7 thoughts on “Prejudecată

 1. Cătălin Negulescu

  Nici nu trebuie. Lucrurile sunt şi aşa şi aşa, dar felul cum vedem lumea depinde şi de filtrele prin care ne uităm. Ar fi foarte uşor să credem că toate sunt la fel; am raţionaliza întreaga noastră existenţă şi ne-ar fi mult mai uşor să navigăm prin ea…nici nu am risca, de pildă, să-i rănim pe cei dragi.

  Reply
 2. Lavi Ciocodeica

  Daca crezi in teoria conform careia, deep down, suntem toti la fel, apartinem de aceeasi specie, evolutiv vorbind am parcurs aceeasi pasi si avem aceeasi structura… ar trebui sa crezi in egoismul tau (sau nu).
  Nu-s convinsa ca nu-l avem. Dar da, o scoatem la suprafata ca si prejudecata, o perspectiva de netagaduit. E bine de chestionat, in noi in primul rand.. si sincer, ca nu ne aude nimeni :).

  Reply
 3. Relu

  Eu cred ca toti avem un interes ascuns, si trebuie ne iasa mereu ceva. Facem comert cu materie, sentimente si stari de spirit. Dam ptr ca putem , ne simtim bine sau datori, sau pentru ca vrem. Dar ne ramane o pace, o auto-imbunatatire a eului, un upgrade al statutului personal in societate.
  Egoismul e parte din noi, pentru ca fiecare din noi raspunde singur ptr tot ceea ce face, fiecare din noi e singurul care ne poate multumi cu adevarat si fiecare din noi crede ca prin altruism eliminam egoismul …

  Reply
 4. jez

  am vrut sa scriu ceva in genul a ce a scris Relu…dar el a scris mai bine si mai complet. asa ca doar subscriu pe o lista imaginara celor spuse de el.
  uneori chiar nu intentionam sa “ne iasa” nimic, dar cumva pe undeva tot ne ramane ceva.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *