Once You're Lucky, Twice You're Good

0 Flares 0 Flares ×

luckypaper

Citesc – într-unul din acele sfârșituri de săptămână liniștite – cartea Once You’re Lucky, Twice You’re Good (The Rebirth of Silicon Valley and the Rise of Web 2.0) a jurnalistei Sarah Lacy pentru a înțelege mai bine lumea în care trăiesc.

Realizez – cu oarecare liniște – că lumea mea, a unui tănâr din București, este influențată nu doar de deciziile politicienilor de pe malul Dâmboviței, ci și de deciziile unor puști din anumite universități americane, de curajul unora de-a fonda companii ca Netscape, PayPal, Digg, YouTube, Facebook sau Twitter care au schimbat fața internetului și, de câțiva ani, au conturat lumea Social Media în care, mai mult sau mai puțin inspirat, mă mișc.

Un tablou impresionant pe care eu l-am urmărit la o scară mai mică prin Andrei Roșca, Bobby Voicu sau Cătălin Teniță și m-a făcut să înțeleg o parte din ceea ce înseamnă antreprenoriat și să apreciez pe aceia care – fie că deschid un proiect online, fie care scriu o carte sau pornesc o mișcare – muncesc cu drag pe drumul împlinirii viselor proprii.

De asemenea, un aspect important pe care îl observ în jurul meu este forța pe care networking-ul de calitate și mediile în care te miști ți le poate oferi. Rareori cineva este atât de genial încât să vină singur cu o idee și mai mereu acea idee a cucerit lumea doar în urma multor finisaje și îmbunătățiri pe care doar accesul la anumite contexte l-a putut oferi.

Sunt contexte care pot fertiliza oameni și sunt oameni care pot inspira alți oameni, iar pentru aceste șanse oricine ar trebuie să se zbată să le transforme în oportunități. Mai mult decât atât, toate acestea sunt un argument că munca contează mai mult decât talentul personal.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Once You're Lucky, Twice You're Good

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *