Oameni "generoși" cu propriul timp

14 Flares 14 Flares ×

Primesc uneori mesaje atât de pline de ură încât ar trebui să cred că simpla mea existență este deranjantă. E firesc să nu par simpatic tuturor, am ca orice om defectele și aroganțele mele, însă ardoarea cu care unii doresc să-mi comunice antipatia lor îmi spune că problema nu este la mine, ci la ei înșiși.

Am și eu, din nou, ca orice om, antipatiile și preferințele mele, însă nu încerc să investesc prea mult timp și atenție în această direcție. Aș deveni total neproductiv dacă m-aș focusa pe oamenii care nu-mi plac și încerc să nu-mi risipesc timpul pe activități și gânduri care nu numai că nu m-ar ajuta, dar mi-ar și dăuna.

Sunt totuși oameni atât de “generoşi” cu timpul lor încât şi-l oferă fără nicio reținere criticând, înjurând și invidiind pe alții sub protecția anonimatului. Îmi dau seama că omul este o ființă complexă și nu este exagerat să îți imaginezi că același invidid care îți poate sparge capul cu o bâtă de baseball după un incident în trafic, aceeași persoană vine acasă și-și ia în brațe soția și fiica cea mică, însă nu pot înțelege pe cineva care își ia din propriul timp să scrie un comentariu sau un e-mail doar pentru a-și transmite propria furie și neputință.

Sunt convins că cineva care se comportă abject pe internet poate fi o persoană decentă în viața de zi cu zi, însă nu pot prețui o opinie care e transmisă fără argumente, într-un stil agresiv și resentimentar.

Îmi administrez propriul spațiui virtual (blogul și conturile pe rețelele sociale) după propriile principii și îmi vine greu să accept pe cineva care îmi intră în casă plin de noroi și începe să arunce cu înjurii. E o lipsă de respect atât față de timpul meu, cât și al celuilalt.

14 Flares Twitter 0 Facebook 14 14 Flares ×

11 thoughts on “Oameni "generoși" cu propriul timp

 1. valentina manoiu

  …nu stiu daca inseamna ceva pentru tine…sunt o persoana complet necunoscuta tie…care iti citeste articolele cu placere…si mie mi se intampla sa primesc asemenea mesaje…sunt doar frustrari, invidii, neimpliniri ale unor oameni demni de toata compasiunea…felicitari pentru tot ce faci!…cu ganduri bune! :D…

  Reply
 2. Elena

  Esti mai bun decat unii si mai ai pana ii ajungi pe altii, sa-i depasesti… Sunt frustratii sau cei care se tem. Te-ai construit si continui sa cresti. Ai o amprenta pe cei din jurul tau. Deranjeaza, ofera…impacarea cu sine e tot la tine.

  Reply
 3. chichi

  you just fed the trolls. (imi pare rau, da’ nu am idee cum sa fac sa sune bine chestia asta in romana).

  oamenii astia ne pun bete in roate de la inceputul timpurilor. ei sunt vecinii care se duc sa te parasca la vraciul tribului / inchizitie / securitate, pur si simplu. nu cred ca au un motiv, e doar ceva ce fac ei. sunt rude cu pastorul phelps din SUA (ala cu “god hates fags”, daca ai auzit de el; daca nu ai auzit, mergi pe http://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Phelps, merita stiut despre ce e vorba). imediat ce le dai atentie (orice fel de atentie), iti sar in cap mai rau.

  tot ceea ce putem face este sa ii impingem catre marginea societatii, sperand ca poate le putem salva copiii de imbecilitate (vreo doua fete din clanul Phelps au plecat la un moment dat).

  oricum, alt lucru important e sa nu apesi pe linkuri decat daca esti sigur unde te duc; nu vrei sa ajungi peste goatse accidental (de data asta, daca nu stii despre ce e vorba, NU cauta: e o poza scarboasa rau).

  Reply
 4. adrian popa

  hai sa-ti zic o chestie curioasa:
  daca iti vad doar poza imi esti antipatic. Nu stiu de ce, dar pur si simplu imi pari o persoana cu care nu as avea rabdare in absolut nimic. In schimb esti in blogroll-ul meu de foarte mult timp. Iti citesc fiecare articol doar ca… Intelegi?

  Acum chestia cu fustrarile si injuraturile pe blog deja e mult prea departe.

  Reply
 5. 不満そうな

  probabilitatea ca cineva care se manifesta pe internet folosind un vocabular suburban sa fie invers proportionala cu viata lui de zi cu zi este la fel ca intrebarea:cine a fost primul?oul sau gaina?

  asa ca…mai bine iti pui un firewall la globul ocular si-l setezi pentru evitarea…celor care isi descriu fara voia lor viata personala…pe internet…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *