Am învățat din ultima carte a lui Seth Godin că, dacă persiști în a fi tu însuți, piața – înțeleasă atât în sensul de bază, cât și în cel figurat – te va recompensa la un moment dat pentru acest efort. Cum a fi tu însuți este strâns legat de urmărirea propriilor vise, este o idee destul de generoasă să crezi că nu doar împlinirea propriului vis, cât și perseverența în acest drum sfârșește prin a fi recompensată.
Dacă abdici de la propriu tău vis, vei transmite semnale artificiale în jurul tău. Aceste semnale îți vor eroda credibilitatea și astfel brandul tău personal va fi diluat. Diluarea brandului tău personal are ca efect scăderea cotei tale de piață care are doar un singur final tragic: falimentul.
Nu rămâne decât o singură soluție: a fi tu însuți.
Oamenii ajung înfrânți doar atunci când abdică de la propriul lor vis și se uită prea repede că nimeni nu a ieșit înfrânt îndrăznind să fie el însuși.
Adrian,
absolut superb si adevarat..
cu drag,
wow. we’ve got a crush..
Mesajul nu e nou, dar mă uimește terminologia ultracomercială…
Pinocchio, e un mesaj vechi de când lumea care se mulează de minune la o categorie profesională în care situez şi eu: freelancing.
Limbajul este o adaptare care păstrează atât sensul comercial, cât şi cel spiritual.
a fii tu insuti inseamna ce insemna si in antichitate si evul mediu, adica un concept filozofic? sau mr. seth godin da un alt inteles conceptului?
erata – a fi cu un singur i.
E absolut inspirationala cartea, merita citita.
Dragos, a fi tu însuţi e un imperativ moral, mai mult decât atat este o situare existenţială a fiecărui om.
Nu-i un concept filozofic (cum e libertatea, dreptatea, transcendentul etc.) şi chiar dacă ar fi, e ok să încercăm noi înţelesuri şi semnificaţii.
asa este! eu experimentez sloganul “fii tu insuti/insati” si este minunat… si visele mi se implinesc sau macar apar sanse sa le realizez cand voi fi pe deplin pregatita.
Rabdarea si munca fac diferenta intre invingatori si restul.
Vechi sau nou – e prima data cand m-am gandit la faliment personal 🙂
“se uita prea repede ca nimeni nu a iesit infrant indraznind sa fie el insusi”. Foarte categorica si generalizatoare afirmatia. Si nu sunt de acord, desi ca principiu mi-as dori sa cred in adevarul unei asemenea afirmatii. Insa eu vad in fiecare zi in jurul meu oameni care sunt infranti pentru ca SUNT ei insisi si incearca sa-si afirme valorile intr-un context care este neprielnic unor comportamente bazate pe integritate si buna credinta. Oameni care sunt facuti sa esueze de catre sistemul care functioneaza exclusiv pe baza de coruptie si de catre ceilalti, care se comporta exclusiv potrivt intereselor meschine.
Altfel, si mie imi plac articolele motivationale…
Usor de spus greu de realizat si nu este la indemina orcui.Presupune sa ai particularitati care sa te deosebeasca net de vecinul din stinga sau dreapta.Am pretentia ca am ajuns la acest nivel asa ca nu mai mai intereseaza “piata” ca asta am facut-o pentru mine nu ca sa-mi creasca TVA-ul.Pretul platit este enorm primul efect este singuratatea si “avantajul” de a sta intr-un acvariu la care se uita cei “normali” si multi cu compatimire..
Sunteti niste “artisti” tristi si semidocti. Toti astia care va udati la expresii mega comerciale, gen fii tu insuti. O stiu pe una care era topita dupa faze d-astea de cacat, si avea vreo 90 de kg. nu asta era problema, ci faptul ca avea prin casa bilete cu “esti slaba”, “frumusetea interioara conteaza” etc. ei ii placeau mizeriile astea pe care le debitati.
@bogdan: mizerii sau nu, pe mine unul m-au ajutat 🙂 sa ma mentin cu picioarele pe pamant
Pingback: Ce mi-a placut 25-31.10.2010 and more « Stanciu Petronela