Lume Bună

0 Flares 0 Flares ×

picture-6 Pentru că Mihail m-a rugat frumos, pentru că-mi place proiectul şi uneori mai arunc un ochi pe acolo, vi-l recomand şi vouă:

Se spune că ajungi să fii ceea ce visezi doar dacă vizualizezi cu adevărat acea ipostază. Proiectul de voluntariat LumeBună e visul lui Mihail Muşat, împărtăşit de mulţi alţi oameni. Mai departe de un vis, aceşti tineri  transpun visele în realitate inventând un Happy Place, împărţind Free Hugs, ajutând acolo unde e nevoie. Ei ştiu că lumea de peste o vreme va fi mai civilizată, mai zâmbitoare, mai verde, mai culturală, mai generoasă… Tocmai de asta sunt mai puternici, mult mai puţin impresionabili de cuvântul “criză”.

Site-ul LumeBună aduce “partea frumoasă a lumii din jurul tău” într-un newsletter zilnic, care te invită să zâmbeşti de dimineaţă până seară şi să împărtăşeşti ceva frumos, al tău, cu ceilalţi.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

8 thoughts on “Lume Bună

 1. Cătălin Negulescu

  Adrian…Eu sunt mai nou p’aci în lumea blogurilor. De-aia poate şi mai zgrumţuros în exprimare. Căutam de mult un astfel de spaţiu de exprimare şi am ezitat o vreme până să mă hotărăsc să-ţi scriu. Îmi place aerul curat pe care îl emană blogul tău şi mai ales mă bucur să “pipăi şi să urlu: este” că există o lume care pune preţ pe gândire punct. Pentru că mă “chinuie” curiozitatea metafizică mai rău ca o mâncărime rebelă şi nu mă pot scărpina din lipsă de “unghii intelectuale” sunt, carevasăzică un sincer diletant; putem dezvolta cu ajutorul tău calificat subiecte filosofice în acest cadru?
  Mă gîndesc, bunăoară, la o discuţie despre pragurile culturii reprezentate de Nietzsche, D.D. Roșca şi Umberto Eco. Mă refer la raportul cultură-civilizaţie aşa cum l-au văzut ei.
  E aiurea ce spun?

  Reply
 2. Cătălin Negulescu

  Zilele trecute am intrat prin acel gang meschin către Biserica Doamnei; la intrarea în biserică, pe un A4 (nu Audi), tras în plastic, un anunţ:
  “Atenţie, rujul pătează icoanele !” Mi se pare definiția ideală a metafizicii şi semioticii luate împreună.

  Reply
 3. Fluture

  Adrian, e frumos sa promovezi proiecte. Dar, vai, cat de penibil sa promovezi proiecte GOALE.

  Te rog, intra pe site-ul respectiv si citeste ce a facut acest Mihail si asociatia lui la modul CONCRET. Iar daca tu gasesti mai mult de link-uri si vorbe-n vant, te rog, da-mi un semn. Nu se face primavara in lume cu “intalnirile Lume Buna” si cu aprecieri reciproce intre membri AIESEC…

  Iar daca mai ai dubii cu privire la Mihail, incearca sa vezi prezentarea pe care o face la “noul lui proiect”. Ala in care pe 2 pagini citeaza fraze sforaitoare spuse de altii despre EL!

  PS. Observ ca in urma remarcilor mele, a scos faza cu “Mihail Musat si Asociatia Lume Buna”, pentru simplul motiv ca “Lume Buna” nu este nici o asociatie, iar daca ar fi fost, oricine ar fi gasit anormal ca un X sa ceara bani in contul personal in conditiile in care vorbeste de o asociatie (care ar fi putut ea sa primeasca banii si sa elibereze si hartii pentru deduceri fiscale, nu?).

  Reply
 4. Adrian Ciubotaru Post author

  Fluture, cu Mihail m-am întâlnit de două ori şi nu mi s-a părut impostorul suprem şi nici n-am găsit motive de suspiciune cu privire la intenţiile lui.
  Imperfecţiunile proiectului lui – nu mă îndoiesc că există – nu sunt problema mea.

  Reply
 5. Fluture

  Ah, pacat ca nu ai gasit impostorul suprem. Rezolvam problema umanitatii. In rest, toti ne intalnim (destul de des as spune) cu impostori care ne dau impresia ca nu sunt.

  Intentiile sunt una, faptele sunt alta. Dar credeam ca stii diferenta. Si, da, putem sa numim niste minciuni… imperfectiuni.

  Sigur ca tu n-ai nici o problema, doar s-a intamplat sa scrii despre asta pe blogul tau.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *