Let's do it Romania!

0 Flares 0 Flares ×

Probabil ştiţi de proiectul prin care în Estonia 50.000 voluntari au strâns 10.000 tone deşeuri într-o singură zi: 3 mai 2008. Estonia, o ţară cât 6-7 judeţe din România, cu un relief omogen a fost curăţată de gunoiae într-o singură zi. Proiectul a fost pus pe picioare în câteva luni cu un nucleu coordonator de 600 de voluntari, iar în ziua acţiunii – 3 mai 2008 – toate gunoaiele au fost strânse în 5 ore.

A părut fantastic la început, dar s-a realizat! La fel de fantastică poate părea şi iniţiativa celor de la Asociaţia EcoAssist de a realiza un proiect similar de o amploare naţională şi în Romania. Deocamdată au strâns mai multe ONG-uri, promisiunile mai multor autorităţi publice şi canale media şi proiectul devine din ce în ce mai serios.

Există deja un site Let’s Do It Romania, iar pentru cei interesaţi de implicare – cu orice tip de resurse – adresa de mail sustin@letsdoitromania.ro vă stă la dispoziţie.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

10 thoughts on “Let's do it Romania!

 1. Pingback: Tweets that mention Let’s do it Romania! | Adrian Ciubotaru -- Topsy.com

 2. Pingback: Twitted by dansandu

 3. Andrei

  De obicei nu-s sceptic, dar in cazul asta am sa fiu. Ma indoiesc ca un asemenea proiect ar avea sanse de reusita in Romania.

  Lasand alte motive deoparte, ma gandesc doar ca estonienii sunt nordici, si nu ma refer la pozitia geografica. :)Iar noi…noi suntem.

  Sper totusi sa ma insel.

  Reply
 4. Pingback: Amintiri din Epoca de Aur, take 2 « Chinezu

 5. Pingback: Eu ma implic; tu te implici; ei, ele se implica! » PsIQuest | Consilierul tau in Cariera

 6. cristina

  si in sibiu avem ff multe gunoaie prin padurile din imprejurimile sibiului.
  eu as dori sa ma alatur campaniei dvs de strangere a deseurilor.

  cristina nicolae

  Reply
 7. Eszter optimista

  Pt Andrei: Nu fii sceptic, o asemenea actiune s-a organizat in Baia Mare, cand s-au curatat imprejurimile barajului din care orasul obtine apa potabila (!!!), aceasta fiind organizata de asociatia de cercetasi maghiari, adica aproximativ 40 de persoane, in mare parte copii de 10-14 anisori, care au strans cca. 4 camioane de gunoi intr-un weekend cu ajutorul altor interesati si sponsori care s-au oferit pt transportul si depozitarea deseurilor. Asta a fost acu’ vreo 10 ani, si de atunci ne-am mai schimbat si noi, ca societate :). Deci, fruntea sus baieti, eu sunt convinsa ca veti reusi!

  Reply
 8. Sorina

  Am citit de curand un interviu cu Oana care face parte din echipa de comunicare si este atat de convigatoare in acest proiect, incat iti transmite si tie dorinta de a te inscrie in echipa si sa te apuci de munca.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *