La ce trebuie să fii atent atunci cumperi o mașină second hand?

0 Flares 0 Flares ×

Sunt pe cale să-mi iau o mașină la mâna a doua și nu mică mi-a fost mirarea când am fost sunat săptămâna trecută pentru o invitație – cu Bobby şi Răzvan – la sediul AAA New Kopel la un mic workshop de achiziționare mașini second hand. Practic, la ce să te uiți, la ce să fii atent când îți cumperi o mașină rulată.

Cum încerc să fiu atent la detalii când e vorba de o investiție de genul asta, am notat câteva lucruri din cele explicate de cei de la AAA New Kopel în câteva etape: un scurt test drive, o verificare exterioară și la motor, o verificare “pe dedesubt” și apoi verificarea computerizată cu un tester.

Pe scurt, trebuie să te uiți dacă:
– ambreiajul scoate un sunet anormal
–  motorul nu întrerupe
– nu are joc în caseta de direcţie
– are amortizoare scurse
– patinează ambreiajul
– au fost lovite pragurile sau parbrizul este crăpat
– la motoarele diesel se verifică și turbina

În final, este mai lipsit de riscuri să îți iei o mașină de la un dealer second hand, iar dacă o cumperi din târg sau de pe net, este recomandată o verificare într-un service de încredere.

sursă video: razbanbb.ro

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “La ce trebuie să fii atent atunci cumperi o mașină second hand?

 1. tigara electronica

  alte mici tips and tricks gathered along the way : uitati-va la pedale daca striatiile de pe ea sunt duse,are ceva km la bord(poate alti decat cei pe afisaj,la fel va puteti uita la pielea din jurul schimbatorului de viteza veti observa mici semne de uzura,sau poate chiar pe volan vedeti daca mai sunt striatiile 🙂

  Reply
 2. Adrian Ciubotaru Post author

  dragă ţigară, sunt utile completările tale, mi le-am amintit de la evenimentul cu pricina, dar revin cu o mică rugăminte: m-am bucura mult dacă ai folosi numele propriu, iar nu numele proiectului în câmpul de comentarii:)

  Reply
 3. Pingback: Campaniile saptamanii 14-20 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *