I Am Malala

3 Flares 3 Flares ×

malalaEste modul meu de a mă bucura de primele zile libere de Sărbători: a citi o poveste plină de inspiraţie. I Am Malala.

O adolescentă din Pakistan care – militând pentru educaţie (mai ales pentru dreptul fetelor de a merge la şcoală într-o ţară musulmană, într-o provincie supusă în ultimii ani influenţei talibanilor refugiaţi din Afganistan) – a devenit un simbol pentru drepturile femeilor din toată lumea.

A supraviețuit unui atentat taliban, cele trei gloanţe nereușind să o oprească, anul acesta a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, iar lectura memoriilor a fost – cum să o spun – a humbling experience.

În această toamnă a fost invitată la Casa Albă şi, spre uimirea multora, a avut curajul să îi spună Preşedintelui Obama următoarele două fraze:

“I also expressed my concerns that drone attacks are fueling terrorism. Innocent victims are killed in these acts, and they lead to resentment among the Pakistani people.”

Este o tănără de 16 de ani care a reușit să-și transforme propria experiență de viață într-un mesaj internațional în care dreptul la educație (mai ales în rândul femeilor) a fost pus în legătură cu – ce îi doare cel mai mult pe americani – lupta împotrva terorismului.

Mai jos este un scurt interviu pentru The Daily Show:

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 3 Flares ×

2 thoughts on “I Am Malala

  1. Alex

    Da, am citit despre fata asta prin Reddit. Ma bucura sa stiu ca exista cineva care chiar infrunta pericole reale pentru a face un bine lumii asteia. E o chestie. In comparatie cu noi, care tot ce facem este sa citim articolul stand in fund si privind la monitor …

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *