Cu ce filme ţi-ai început 2010?

0 Flares 0 Flares ×

În ultimul articol despre filme, îmi promisesem şi-am văzut seria de filme Die Hard şi primele două Terminator. A fost un maraton pe cinste: nu mai văzusem nimic din Die Hard şi în celălalt caz, doar din Terminator 2 mi-am reamintit unele scene. Plus, nu ştiam că seria a fost creată de James Cameron!

N-am reuşit să văd nimic din seria Harry Potter, însă am revăzut (chiar în ziua de Crăciun) toată seria Matrix.

Am început Anul Nou cu două filme pe care mi le-a recomandat Bobby Voicu: The Blind Side (2009) şi Invictus (2009). The Blind Side are o super poveste şi un rol de zile mari jucat de Sandra Bullock, iar Invictus nu mai are nevoie de prezentare. Regizat de Clint Eastwood, cu Morgan Freeman în rolul lui Nelson Mandela şi un altfel de Matt Damon, merită din plin cele două ore de scene memorabile şi lecţia de viaţă de la final.

De asemenea, am punctat două filme cu Humphrey Bogart: Sabrina (1954) – alături de Audrey Hepburn şi The Big Sleep (1946) – alături de Lauren Bacall.

Am revăzut Breakfast at Tiffany’s (1961) şi, urmând această listă, am văzut Double Indemnity (1944) – o crimă ce trebuia să fie perfectă, un contract de asigurare, un scenariu complex, un film bine construit.

La secţiunea Courtroom Drama, am găsit capodopera 12 Angry Men (1957) şi am luat să revăd To Kill a Mockingbird (1962).

Termin acest articol cu Zelig (1983) un film care, deşi a fost trecut la categoria mockumentary, este mai mult decât atât. Susan Sontag şi Saul Bellow apar în nume propriu în film, efectele speciale sunt foarte bine realizate pentru anii ’80, iar scenariul este savuros. Îl ador pe Woody Allen, am petrecut vara lui 2008 văzându-i toate filmele şi aş revedea fără nicio ezitare fiecare dintre ele.

Pentru perioada următoare am pe listă următoarele vizionări:
Terms of Endearment (1983)
How to Marry a Millionaire (1953)
The African Queen (1951)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

12 thoughts on “Cu ce filme ţi-ai început 2010?

 1. dezaxata

  eu am vazut All about Steve, Invictus care mi-se pare exceptional, Mulan filmul, nu desenul animat, Give EM’ Hell Melone, Soldat Universal: Regenerarea, Pretious, si am vazut Hurricane Season un film in genul Invictus care este bestial, ti-l recomand:D

  Reply
 2. Cristian Ciofu

  La capitolul filme artistice in 2010 m-am uitat doar la: “Couples Retreat” si la “Man on Fire” [l-am revazut – superb filme].

  Si, ca recomandare personala, daca tot te uiti la filme instaleaza-ti pluginul acesta: WP Movie Ratings @ http://paulgoscicki.com/projects/wp-movie-ratings/

  Mie mi se pare super util si mi-ar face mare placere sa il vad la cat mai multa lume pe blog. Asa, cand vreau sa vizionez un film stiu ca ma pot uita la X sau la Y sa vad ce au mai vazut si sa citesc 2-3 pareri despre filmele respective.

  Uite, eu il am pus aici: http://www.iamchris.info/filme-vazute/ [asta ca sa iti faci o idee despre “rezultatul final”]

  Numai bine si la cat mai multe filme vazute in 2010 🙂

  cu respect,
  Cristian Ciofu

  Reply
 3. Adrian Ciubotaru Post author

  dezaxata, am notat să le caut: All about Steve şi Hurricane Season

  Cristian, fain plugin-ul. Man on Fire mi-a plăcut mult, pe celălalt nu l-am văzut încă.

  fiica.bucurestiului, am văzut în vară toate filmele James Bond după 1990. Pe cele vechi n-am apucat să le văd.

  Cătălin, exact, acestea sunt două filme pe care doresc să le vad şi eu cât mai curând.

  Gabi, comercial:)

  Reply
 4. VictorPerdevara

  TOKYO SONATA e o coproductie olandeza-japoneza. Filmul zugravestea o banala viata cotidiana. Sotul merge la munca, sotia conform traditiei are grija de casa….
  Totul se schimba atunci cand capul familie intra in somaj. Pare monotona toata actiunea, dar m-a impresionat riguoare japoneza. Cadrele sunt minutioz construite.
  Firul evenimentelor arata un razboi psihologic dintre generatii.
  In ultima vreme evit filmele comerciale din AMERICA.:)

  Reply
 5. alina c

  felicitari pentru alegerile facute:D
  iti recomand sa mai tatonezi terenul filmelor cu Audrey Hepburn si Katherine Hpeburn…de-abia astet sa vad african queen(se pare ca l-am scapat)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *